Още един двубой от програмата на 19-ия кръг в английската

...
Още един двубой от програмата на 19-ия кръг в английската
Коментари Харесай

Отлаганията във Висшата лига продължават, Гуардиола повежда стачка

Още един дуел от програмата на 19-ия кръг в британската Висша лига беше отсрочен поради огромен брой контузени или инфектирани с ковид. " Бърнли " - " Евертън " отпада по молба на гостите. " Карамелите " разполагат с едвам 9 здрави полеви играчи за срещата, която става третата отсрочена след " Ливърпул " - " Лийдс " и " Уулвърхемптън " - " Уотфорд ", като може би няма да е и последната.

Ситуацията разгневи мениджъра на първенеца " Манчестър Сити " Пеп Гуардиола и прикани за стачка. Испанският експерт счита, че сходен митинг е единственият метод управлението на футболната лига да обърне внимание на здравето на играчите и да спре претоварването на графика им.

" Не е казусът в мачовете на Boxing day. Това е една от традициите, които вършат Висшата лига толкоз специфична. Хубаво е, че в празничния ден хората идват на мача с задачите си фамилии. Основният проблем е календарът през цялата година – национални шампионати, мачове на националните тимове, интернационалните клубни шампионати и така нататък ", стартира Гуардиола.

" Този проблем е огромен и би трябвало да бъде решен. Футболистите имат 2-3 седмици отмора през лятото и това е всичко. След това стартира сезонът. Това е всяка година. Прекалено натоварващо е. Здравето на футболистите би трябвало да бъде преди всичко... Трябва футболистите и треньорите дружно да вдигнем стачка или огромен митинг, тъй като единствено с думи нищо няма да се промени. Интересите на УЕФА, ФИФА, Висшата лига, малките екрани и рекламодателите са се трансформирали в по-важни от здравето на хората. ", добави треньорът на " Сити ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР