Още двама души от екипа на президента са били разпитани

...
Още двама души от екипа на президента са били разпитани
Коментари Харесай

Прокуратурата разпитала още двама души от екипа на президента

Още двама души от екипа на президента са били разпитани от прокуратурата в качеството им на очевидци. Това разгласи основният прокурор Иван Гешев в петък в изявление за Българска национална телевизия. Според него става въпрос за двама съветници на Румен Радев. Гешев обаче не назова имената им или по кое дело са били разпитвани.

" Във вторник бяха осъществени дейности против различен президентски съветни. Вчера беше разпитан трети президентски консултант. Никой не схванал, тъй като не си викнали медиите. Те са разпитани в качеството на очевидци. След като може Борисов, Горанов и Менда Стоянова да бъдат разпитани, не виждам спънка да се разпитват президентски съветници ", сподели Гешев.

Преди това той отговори на рецензиите на президента, че прокуратурата работи селективно и обслужва политически ползи. Според Гешев Радев се е наредил в " редицата български политици, които нападат прокуратурата, когато са наранени техните политически ползи ".

Преди към седмица ппрокуратурата образува дело за търговия с въздействие поради замяна на известия сред предприемача Пламен Бобокв и секретаря на президента и някогашен длъжностен министър на вътрешните работи Пламен Узунов. Разследването е против " висши длъжностни лица и магистрати за незаконно съдружие за търговия с въздействие ", а съвсем всеки ден от държавното обвиняване пускат елементи от кореспонденцията сред Бобоков и Узунов.

Според Румен Радев прокуратурата огласява селективно информация по делата, с които се занимава и се трансформира в политически състезател, който подкрепя спешния пиар на премиера Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР