Още 4 деца от Спортното училище в Пловдив са постъпили

...
Още 4 деца от Спортното училище в Пловдив са постъпили
Коментари Харесай

Още 4 деца от Спортното училище в Пловдив са в болница, чакат се пробите от храната

Още 4 деца от Спортното учебно заведение в Пловдив са постъпили нощес в болница с хранително отравяне, откакто с такива признаци за лекуване в инфекциозната клиника на болница " Свети Георги " бяха признати 12 деца, заяви за Радио Пловдив зам.-началникът на клиниката доцент доктор Иван Балтаджиев. Така общо на лекуване остават 16 възпитаници на възраст 11 -16 години, като всички са в устойчиво положение.

Вчера вечерта са постъпили още 4 деца. Имат потребност от лекуване на системи. Консумирали са свинско със зеле, кюфтета по чирпански и пилешка чорба. Точната диагноза ще стане ясна след микробиологично проучване, което лишава 2-3 дни. Няма деца в тежко положение. Изписани няма.



В Спортното учебно заведение в Пловдив учат 665 деца от 5 до 12 клас. Голяма част от тях, най-много тези, които са общежитие, се хранят в столовата. 194 от тях са се хранили там на 13 септември, а 65 от тях са почувствали неразположение няколко часа след храненето. Със признаци на хранително отравяне са били и двама преподаватели.

Здравната иснпекция и Агенцията по сигурност на храните направиха цялостна проврека на столовата, общежитието и околните заведения, от където децата са купували храни.

Чакат се микробиологичните проучвания на децата, пробите за чревно носителство от личния състав и резултати от взетите проби от храните, които ще дадат отговор за повода за случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР