Осемте републикански кандидати за президент се спречкаха по въпросите на

...
Осемте републикански кандидати за президент се спречкаха по въпросите на
Коментари Харесай

Първият дебат на републиканците се проведе без Тръмп

Осемте републикански претенденти за президент се спречкаха по въпросите на имиграцията, стопанската система и абортите по време на първия спор от изборния цикъл в Съединени американски щати през 2024 година, само че светлината на прожекторите въпреки всичко беше открадната от Доналд Тръмп, макар че той бойкотира срещата.


Отказът на Тръмп да взе участие в двучасовото събитие в Милуоки лиши преследващата го група от противници, които той води с голяма преднина в социологическите изследвания, от опцията да му нанесат политически удари онлайн на сцената, съобщи Агенция Франс Прес.


Вместо това той даде изявление с някогашната звезда на " Фокс Нюз " Тъкър Карлсън, което беше оповестено онлайн минути преди началото на дебата.

Но Тръмп бе основна тематика на дебата, като многочислените му правосъдни преследвания бяха обект на въпроси от водещите на същия ефирен канал, които модерираха събитието.


Кандидатите бяха помолени да дадат знак дали биха подкрепили Тръмп като претендент на партията, даже в случай че той бъде наказан по някое от наказателните каузи, по които е обвиняем.

Всички претенденти подвигнаха ръка като се изключи губернатора на Арканзас Аса Хътчинсън и някогашния губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, който размаха пръст.

" Ето го и крайният резултат. Някой би трябвало да спре да възстановява това държание! " съобщи Кристи, предизвиквайки шумни освирквания от страна на публиката.

" Независимо дали смятате, че наказателните обвинявания са верни или не, държанието е под достолепието за длъжността президент на Съединените щати ", добави той.

Хътчинсън си завоюва още насмешки от върлите последователи, когато сподели: " Очевидно е, че няма да поддържа някой, който е наказан за тежко закононарушение. "

По време на изявлението си с Карлсън Тръмп съобщи, че за него няма смисъл да взе участие в дебата, защото има " толкоз огромна преднина " в социологическите изследвания.

Той назова Байдън " най-лошият президент в историята на нашата страна " и допусна, че 80-годишният президент може да не е претендентът на демократите в деня на изборите през ноември 2024 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР