Осем улици във Вълчи дол ще бъдат ремонтирани с европейски

...
Осем улици във Вълчи дол ще бъдат ремонтирани с европейски
Коментари Харесай

Осем улици във Вълчи дол ще бъдат ремонтирани с европейски средства

 Осем улици във Вълчи дол ще бъдат ремонтирани с европейски средства, оповестиха от Областния информативен център-Варна. Строителните действия ще се извършат по плана " Реконструкция на улици в гр. Вълчи дол, община Вълчи дол “, финансиран от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020г., подмярка 7.2. " Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “. Общата стойност на плана е 1 916 039 лева Бенефициент е Община Вълчи дол. Целта му е посредством реорганизация на улиците и модернизирането на техническата инфраструктура да се усъвършенства качеството на средата в града.

Със европейските средства ще бъдат преасфалтирани напълно улиците " Генерал Скобелев “, “23 септември “, " Странджа “, " Лиляна Димитрова “, " Тодор Каблешков “, " Гео Милев “, " Толбухин “ и " Александър Стамболийски “. Предстои и ремонт на тротоарните настилки на тези пътни прави. Изпълнител на строително-монтажните действия е компанията “БГ Лендстрой “ ДЗЗД, архитект е " Инжстройпроект “ ООД, а строителният контрол ще реализира " Билд строй надзор “ ДЗЗД.

Стартът на огромните поправки бе даден с гала по първа копка, в която се включиха кметът на Вълчи дол Георги Тронков, представители на администрацията и компаниите, които ще работят по осъществяване на плана.

Той е стартирал на 26.01.2018 година и ще завърши на 26.01.2021 година, допълниха от Областния информативен център-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР