Осем години и половина лишаване от свобода получи окончателно 45-годишен

...
Осем години и половина лишаване от свобода получи окончателно 45-годишен
Коментари Харесай

8,5 години затвор за животновъд, пребил до смърт колега, защото не искал да дойде на работа

Осем години и половина отнемане от независимост получи дефинитивно 45-годишен животновъд от пазарджишкото село Сестримо, пребил 60-годишен човек, който по-късно умрял от контузиите си. Това реши Върховният касационен съд, който удостовери присъдата на апелативните магистрати от Пловдив.

Мъжът е изправен пред Темида по две обвинявания. Едното е за съзнателно причиняване на тежка телесна щета, от която по-късно потърпевшият е умрял. Второто - нелегално владение на муниции.

Двамата мъже и други техни съселяни дружно отглеждали овцете си. На 7 август 2020 година вечерта, до момента в който дружно дояли овцете, подсъдимият попитал пред всички дали пребитият по-късно негов сътрудник ще пристигна на работа на сутринта и откакто чул, че той е зает, му се развикал и го обиждал.

Когато възрастният човек си тръгнал, подсъдимият го последвал, настигнал го и го пребил на пътя. Пострадалият едвам се прибрал пешком вкъщи. Близките му извикали кола за спешна помощ на идващия ден. След обзор той бил признат по неотложност в болница, където макар направената интервенция и приложеното лекуване, на 13.08.2020 година пребитият умрял.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР