Осем души са убити, а най-малко 10 са ранени при

...
Осем души са убити, а най-малко 10 са ранени при
Коментари Харесай

Втора масова стрелба в Сърбия с осем жертви

Осем души са убити, а минимум 10 са ранени при втората всеобща пукотевица в Сърбия в границите на няколко дни, осведоми Би Би Си. Съобщава се, че въоръженият мъж е стрелял с автоматизирано оръжие от движещ се автомобил, покрай село на 60 км южно от Белград.

По непотвърдени данни причинителят към момента е в неопределеност.

По-рано тази седмица младеж умъртви осем възпитаници и охранител в учебно заведение в Белград в най-тежката всеобща пукотевица в Сърбия от години насам. В петък сутринта сръбските медии оповестиха, че специфични полицейски сили са пристигнали в селата Младеновац и Дъбона, където е станало последното всеобщо ликвидиране.

Снимки от мястото на случая демонстрират по какъв начин служители на реда стопират коли на контролно-пропускателни пунктове, до момента в който се пробват да открият стрелеца. Хеликоптер, безпилотни самолети и голям брой полицейски патрули също търсят обвинения в региона към Дъбона.

Според известия в локалните медии 20-годишен мъж е почнал да стреля по хората с автоматизирано оръжие, откакто е имал спор с служител на реда в парк в Дюбона в четвъртък вечерта.

Твърди се, че по-късно мъжът е почнал да стреля по хора от автомобил, като е умъртвил минимум осем души и е ранил доста други.

Министърът на опазването на здравето Даница Груичич и ръководителят на Агенцията за разузнаване в региона на сигурността Александър Вулин са отишли в региона в ранните часове на днешния ден.

В сряда 13-годишно момче простреля осем свои съученици в учебното заведение си в Белград, както и един охранител. Това накара сръбското държавно управление да предложи по-строги ограничавания за притежаването на оръжие.

Масовите стрелби са относително редки в Сърбия, която има доста строги закони за оръжията, само че притежанието на оръжия в страната е измежду най-високите в Европа.

След войните и размириците през 90-те години на предишния век Западните Балкани са залети с противозаконни оръжия, напомня Би Би Си. През 2019 година беше изчислено, че на 100 души в Сърбия се падат 39,1 огнестрелни оръжия. Тоест, това е третата най-висока стойност в света, след Съединени американски щати и Черна гора.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР