Осем души бяха ранени след сериозни сблъсъци и напрежение и

...
Осем души бяха ранени след сериозни сблъсъци и напрежение и
Коментари Харесай

8 ранени след щурм срещу парламента във Венецуела

Осем души бяха ранени след съществени конфликти и напрежение и обсада на венецуелския парламент. Петима от тях са били депутати, оповестява " Ел Тиемпо ".

Привърженици на държавното управление нахлуха със мощ в Народното събрание - единствената следена от опозицията институция във Венецуела, точно на националния празник на страната на 5 юли.

Те държаха депутати и публицисти блокирани в продължение на девет часа. Законодателите бяха евакуирани от представители на силите за сигурност едвам след няколко несполучливи опита, които стачкуващите провалиха, взривявайки звукови гранати.

Полицаи и бойци направиха кордон на изхода на Народното събрание, с цел да разделят освободените хора от проправителствените стачкуващи.

Председателят на Народното събрание Хулио Борхес разгласи, че блокираните, държани на процедура като заложници, са били 350 души, като 108 от тях са били представители на медиите.

Депутатите хвърлиха виновността за случилото се на президента Николас Мадуро. Самият той пък публично осъди действието и даже разпореди следствие.

Напрежението в южноамериканската страна очевидно пораства. Само преди седмица полицейски хеликоптер, ръководен от антиправителствен чиновник на реда пък щурмува постройките на В ърховния съд и на вътрешното министерство, като даже хвърли неактивна граната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР