Осъзнаването, че някой хърка до такава степен, че нарушава качеството

...
Осъзнаването, че някой хърка до такава степен, че нарушава качеството
Коментари Харесай

Как да спрем хъркането незабавно: 5 лесни съвета

Осъзнаването, че някой хърка дотам, че нарушава качеството на съня ви, може да бъде обезпокоително изобретение, изключително в случай че стане ясно по-късно, откакто към този момент постоянно спите в леглото дружно.

Това обаче не би трябвало да значи завършек на връзката и сигурно не значи, че би трябвало да започнете да търсите апартамент с спомагателна спалня - просто би трябвало да сте подготвени да изпробвате няколко нови решения.

Като се има поради това, съществуването на хъркащ сътрудник или съквартирант от време на време може да бъде умопомрачително разочароващо. Така че, откакто осъзнаете, че това е проблем, започнете да търсите решение допустимо най-скоро, преди недоволството да ескалира.

Очевидно е, че в случай че нечие хъркане е толкоз ужасяващо и тревожно, че наподобява, че в действителност може да има нещо неправилно, си коства да предложите на колегата си да приказва с лекуващия го доктор или да посети клиника за сън, с цел да види дали има сънна апнея или друго положение.

Ето няколко лесни съвета, които ще ви оказват помощ да спрете хъркането на колегата си неотложно:

Назални ленти

Често срещан и сполучлив способ е да се изправите против хъркащия (докато е буден) и да му предложите да употребява назални ленти. Те са като пружини, които поддържат носа отворен извън, което може да усъвършенства въздушния поток и да отстрани хъркането.

Не можете да бъдете обезпокоени от това, което не можете да чуете

Носенето на тапи за уши по време на сън може да звучи зле, само че може да бъде супер дейно решение.

Вземете по-добра възглавница

Едно нещо, което знаем за съня е, че възглавниците са извънредно значими. По-новите достижения в мемори пяната разрешават на спящите да контролират възглавниците си за оптимален комфорт и минимално хъркане.

Победете шума... с още повече звук

Ако не желаете да запушвате ушите си през нощта, само че въпреки всичко желаете нещо, което да заглуши хъркането, пробвайте дребна машина за бял звук.

Посъветвайте го да спи встрани

Принципно човек хърка, когато спи по тил, защото тази поза притегля долната челюст. По-добре е сътрудникът ви да спи встрани или по стомах. Ако не успява да се отпусне в друга поза, то повдигнете леглото му при главата с 5 см, стига това да не провокира проблеми с кръвообращението. По този метод ще се повдигнете брадичката и главата и ще заема вярната позиция по време на сън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР