Осъждайки тежкото насилие със сериозни последици за здравето на един

...
Осъждайки тежкото насилие със сериозни последици за здравето на един
Коментари Харесай

Партията на Любчо Георгиевски за побоя в Охрид: Притеснителен е тонът, с който се търси оправдаване

Осъждайки тежкото принуждение „ със съществени последствия за здравето на един македонски жител от Охрид, който апропо е и секретар на съдружие, защитаващо правата на българите в Северна Македония ” от ВМРО-Народна партия, споделят, че е учудваща „ реториката, с която това събитие беше обяснено в част от македонските медии и уеб сайтове, само че и от огромен брой от жители, които желаят да бъдат обществено дейни ”. 

 

„ Изключително стеснителен е тонът, с който се търсят аргументи за оправдаване на брутално принудително събитие, а тезата, че побоят е по персонална причина, е в действителност трагична, което значи, че съгласно същите медии в действителност е добре, че е бил обичай и няма потребност от терзание ” се споделя в известие на партията на Любчо Георгиевски.

 

„ Ако към това прибавим и обстоятелството, че нашият охридчанин се е заявил като македонски българин, в действителност би трябвало да се запитаме, до каква степен македонското общество е индоктринирано на антибългарска основа “, считат от ВМРО-НП.

 

Реакцията на партията идва откакто на тази седмица пред заведение в Охрид бе пребит секретарят на сдружението " Цар Борис Трети " Християн Пендиков. В известието на прокуратурата в Република Северна Македония, която заяви, че е повдигнато обвиняване за причиняване на тежка телесна щета на единия от тримата разпознати нападатели, се споделя, че случката е почнала, когато в заведението, в което е бил Пендиков, той е бил ударен по главата с думите " Не те ли е позор да се пишеш българин ", а побоят е осъществен малко по-късно на паркинга пред заведението. 

 

От Министерство на вътрешните работи в Република Северна Македония оповестиха, че са задържани трима поданици на Охрид. Пендиков бе превозен на носилка в България, с държавния аероплан " Фалкон " за лекуване във Военномедицинската академия.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР