Осъдиха на седем години “лишаване от свобода при първоначален “строг

...
Осъдиха на седем години “лишаване от свобода при първоначален “строг
Коментари Харесай

Осъдиха на седем години затвор мъж, пребил жестоко и заключил жената, с която живее

Осъдиха на седем години “лишаване от независимост ” при първичен “строг ” режим 41-годишния М.С. за нанасяне на телесна щета и незаконно отнемане от независимост на жена в изискванията на домашно принуждение. Това оповестяват от Районната прокуратура в Стара Загора на формалната си интернет страница, съобщи Българска телеграфна агенция.

Деянието е осъществено в Казанлък .

Мъжът е приет за отговорен, че от неустановена дата през август м.г. до 5 септември м.г. той е лишил потърпевшата незаконно от независимост в продължение на повече от две денонощия, като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение и по непосилен и рисков за здравето на дамата метод. Той е предизвикал на З.К.

тежка телесна щета – загуба на всички пръсти на дясната ръка , прецизират от обвиняването.

М.С. и З.К. живеели от 17 години на фамилни начала и имат четири деца. По делото е открито, че той е правил редовно принуждение по отношение на дамата, показват от прокуратурата. Налагани за му ограничаващи ограничения по Закона за отбрана от домашното принуждение.

На неустановена дата през август м.г. той е нанесъл побой над потърпевшата с дървената ръкохватка на лопатата ,

като я удрял неведнъж по главата, по ръцете, и по цялото тяло. Пострадалата пазила главата си от множеството удари с двете си ръце, като по този начин получила тежка контузия на дясната ръка -

от ударите бил откъснат междинният ѝ пръст.

М.С се уплашил да не бъде наказан, в случай че някой види последствията от тежкия побой, който нанесъл на потърпевшата и решил да я лиши от правото на лекуване и от правото свободно да излиза от жилището им. Той я е държал заключена в жилището и не ѝ давал да излиза, като я заплашвал, че ще я пребие още по-лошо, в случай че излезе или се свърже с околните си.

На 5 септември м.г. бащата на потърпевшата съобщил на незабавен телефон ,

че не е виждал щерка си повече от месец и има подозрения, че М.С. я държи заключена в дома им.

Явилите се на място полицейски чиновници са открили, че жилището е затворено, само че от него се чува звук ,

показват още от Районната прокуратура. Със съдействието на екип на Пожарна сигурност и отбрана на популацията отворили вратата и разкрили потърпевшата и едно от децата ѝ. Жената била в тежко положение с голям брой контузии. Приведена била в болнично заведение за оказване на здравна помощ,

където били ампутирани всички пръсти на дясната ѝ ръка заради развита гангрена.

Районният съд в Казанлък е разгледал делото по реда на съкратеното правосъдно разследване, защото М.С. се е признал за отговорен по повдигнатите обвинявания. Съдът му е наложил общо наказване по всички обвинявания до размера на най-тежкото, планувано в закона за сходни действия, а точно 10 години и шест месеца “лишаване от независимост ” при първичен “строг ” режим. Определеното наказване е понижено с една трета и следва М.С. да изтърпи наказването от седем години затвор при първичен “строг ” режим.

Спрямо обвинения беше взета непрекъсната мярка за неотклонение “задържане под стража ”, считано от 7 септември м.г. ,

а Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт против него на 14 април т.г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР