Осъденият на доживотен затвор без право на замяна Петко Петков

...
Осъденият на доживотен затвор без право на замяна Петко Петков
Коментари Харесай

Петко Стрелецът, убил баретата Емил Шарков, проговори от затвора: Аз съм единствен в света…

Осъденият на пожизнен затвор без право на подмяна Петко Петков от Лясковец, който умъртви баретата Емил Шарков, се жалва от имотна мафия и се хвали, че единствен в света се е бил с 50 командоси, написа Телеграф.
Мъжът, който самичък се назовава Петко Стрелеца, е изпратил просторно писмо от пандиза в Ловеч до вестника с воплите си. На плика под адресите на подателя и получателя е написал „ доста значимо!!! “ и „ доста незабавно!!! “.
Историята
На 14 март 2014 година барикадиралият се в дома си на ул. „ Капитан дядо Никола “ в Лясковец мъж стреля по атакуващи командоси от СОБТ, при което умъртви Емил Шарков и рани няколко негови сътрудници. Акцията бе за изземване на оръжията на Петков след сигнал на шефа на близкото учебно заведение, че Петков се заканва на деца с оръжие в ръка.
Раздвижване към дома на мъжа го предиздвикало да се усети, че нещо следва и на идната заран посрещнал баретите с огън. В престрелката той бе ранен, само че оцеля. Великотърновският областен съд призна Петков за отговорен за опит за ликвидиране на петима полицейски чиновници и убийството на Емил Шарков. Той бе приет за отговорен и за нелегално владеене на огнестрелни оръжия и муниции към тях.
Петков получи пожизнен затвор без право на подмяна, би трябвало да заплати 380 000 лева кръвнина – по 100 000 лева на брачната половинка, дъщерята и майката на Шарков, и 80 000 лева на татко му. Петков дължи и 33 814 лева разходи по досъдебното произвеждане, 329 лева разходи по правосъдното дело, както и 15 600 лева държавна такса по наложеното обезщетение. Присъдата бе доказана от горните инстанции.
Перчене
„ Аз съм единствен в света, който съм се бил с 50 барети с автомати и съм останал жив, жив, спасих и майка ми на 85 година от сигурна гибел, че по нас изстреляха над 600 патрона и гранати “, написа в писмото си до вестника Петков. Майка му Стефанка, която е свидетел на всички негови дейности във съдбовния ден, продължава да живее на първия етаж от огромна къща, където съгласно осведомени към момента личат следите от кръв и патрони.
„ Аз и майка ми живеем в огромна къща, в 300-годишен парцел от дедите ни. Ние сме жертви на огромна имотна мафия. На 22 ноември 2010 година персонално видях по какъв начин Минчеви, които живеят в нашата къща, дадоха 4 големи подкупа, с цел да заграбят парцела и всичко наше събирано от епохи от двата ни рода, на майка ми и на татко ми “, твърди в писмото си Петко Стрелеца. Според неговите думи от 2010 до 2014 година изпратил 200 тъжби и вик за помощ до кого ли не, само че никой не им оказал помощ.
Отвращение
Ужасяващият тип на жилището, превърнато в полесражение, и неговата мрачна популярност е една от главните аргументи да не може да бъде продадено макар няколкото извършени опита, настояват осведомени. А до момента в който апартаментът не бъде продаден, Петков няма от кое място да откри пари да заплати парите, на които е наказан. От пандиза той съумял да трансферира недвижимите си парцели – жилището и аграрни ниви, на собствен родственик.
След като това станало ясно, съдът развалил покупко-продажбите, а 1/4 идеална част на жилището на първия етаж на ул. „ Капитан дядо Никола “ е била оповестена за продажба с начална тръжна цена 20 400 лева Мераклии за жилището на ужасиите обаче няма.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР