Осъдената за заговор за прокарване на руски интереси в САЩ

...
Осъдената за заговор за прокарване на руски интереси в САЩ
Коментари Харесай

Освобождават руската шпионка Мария Бутина

Осъдената за скрит план за пробутване на съветски ползи в Съединени американски щати Мария Бутина ще излезе на следващия ден от пандиза и ще се върне в Русия, заяви Франс прес.

Бутина е единствената съветска гражданка, наказана по отношение на следствието за интервенция на Русия във вътрешните работи на Съединени американски щати. Тя се е възползвала от връзките си с Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия, с цел да влезе в контакт с Доналд Тръмп преди избирането му за президент и с един от синовете му.

Бутина бе задържана през юли 2018 година Тя твърдеше, че с дейностите си е желала да помогне за подобряването на връзките сред Русия и Съединени американски щати. През декември се призна за отговорна, че е работила като задграничен сътрудник, без да осведоми публично държавното управление. Тя бе наказана през април на 18 месеца затвор, от които бе приспаднато времето, прекарано в ареста, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нейният юрист отхвърли да каже какви са й проектите след излизането от пандиза, само че уточни в правосъден документ тази седмица, че възнамерява да се върне в Русия. Руски медии също оповестиха, че се чака Бутина да се завърне до дни в родината си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР