Осъдената на втора инстанция за корупция бивша кметица на столичния

...
Осъдената на втора инстанция за корупция бивша кметица на столичния
Коментари Харесай

Иванчева договаряла не подкупи, а благородни каузи

Осъдената на втора инстанция за корупция някогашна кметица на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева се оправда пред Канал 3, че не била желала подкупи от строителния бизнесмен Александър Ваклин, а се договаряла за благородни дела за квартала. Тя скочи против това, че малките екрани дават думата на Ваклин, а той правел черен пиар против нея.

" Ваклин прекалява с обикалянето по малките екрани и правенето на черен PR, това е поръчково дело. Искам да стане ясно, че не сме нарушители, а жертва на закононарушение. Три тома очевидци настояват, че не сме желали рушвет за себе си. Свидетелите споделят, че дружно сме се договаряли за благородни дела за квартала ", сподели Иванчева в предаването " Офанзива с Любо Огнянов ". Тя получи право на отговор след присъединяване на Ваклин в ефира на Канал 3.

" Почиствахме квартала, боядисвахме пейки, вложители са давали средства. Ваклин споделя, че човек на пазара му разказвал за компоти, а то било за компютри ", разяснява тя.

" Съдът и на двете инстанции не потвърди за 250 и за 500 000 лева, абсурд е, че съдът не пипа сумите в обвинителния акт, измисля си трета сума от някакво тефтерче от следствения отдел. Нито една от двете инстанции не удостоверява сумата, открита в колата. При самото ни задържане от КПКОНПИ, преди да дойдат следователи, бяхме скрити в постройката, колата остана отключена и с отворени прозорци ", хвърли нова версия наказаната някогашна кметица на " Младост ".

" Няма видеозаписи от кръстовището, от улицата, от нищо. Ако имаше, щеше да се откри кой е отговорен. Този съд няма никакви доказателства. Защо няма запис, единствено изказвания? Лице от ДАНС е докладвало всеки ден за мен. Не сме желали дарения по сметки, дано Ваклин да го потвърди. СРС-тата са негодни ", оплака се Десислава Иванчева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР