Оркестърът на Симфониета–Враца залага на български творби, които ще прозвучат

...
Оркестърът на Симфониета–Враца залага на български творби, които ще прозвучат
Коментари Харесай

Симфониета–Враца с концерт на 17-ти юни в зала ``България`` в рамките на МФ ``Софийски музикални седмици`` -

Оркестърът на Симфониета–Враца залага на български произведения, които ще прозвучат довечера в зала „ България “ в границите на МФ " Софийски музикални седмици "

В програмата на концерта на 17-ти юни от 19.00ч. в зала „ България “ са включени творби от: Йозеф Хайдн, Ангел Котев, Томаш Голински, Ангел Заберски-син, Парашкев Хаджиев.

Концертът на 17.06 в зала „ България “ е с присъединяване на „ Люсид дуо “ – маримби от Австрия и именити български музиканти, които участват интензивно в концертния живот в страната и са мечтани посетители на доста български и задгранични подиуми: Галина Койчева–Мирчева (цигулка), Даниела Дикова (пиано), Живко Василев (кавал).
Всички дружно ще ги чуем под съпровода на Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.

В последните години Симфониета-Враца утвърждава позицията си на един от най-успешно разрастващите се извънстолични оркестри, с което притегля нови музиканти от страната и чужбина в състава си, както и именити солисти и диригенти в завладяващите си концерти. Част от динамичната стратегия на оркестъра, с изключение на множеството концерти във Враца и района, са и участията в влиятелни конгреси в страната, какъвто несъмнено е Международният фестивал „ Софийски музикални седмици “.

“LUCID DUO ” маримби, които ще бъдат също на сцената, това са Ирена Манолова и Томаш Голински, те дружно основават невиждана идея за камерна музика със своите неповторимо звучащи принадлежности, новаторски репертоар и виртуозни умения.

Lucid Duo са носители на първа премия на влиятелния Universal Marimba Competition 2011 в Белгия под патронажа на Нейно Величество Кралица Паола, удостоени с наградата за невероятната си степен на сензитивност към звука и умения. Успехът им разкрива редица благоприятни условия за развиване, водят майсторски класове и вземат участие постоянно в интернационалните фестивали в Австрия, Белгия, Хърватия, Испания, Полша, Холандия, Германия, Швейцария, Мексико и Япония.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР