Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена се връща в България

...
Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена се връща в България
Коментари Харесай

Оркестърът на двореца Шьонбрун - Виена с концерт във Варна през август

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена се връща в България с три концерта под намерено небе, оповестяват уредниците за Moreto.net.

Галавечерите са отдадени на творчеството на австрийската музикална династия Щраус.

Турнето на дворцовите музиканти у нас стартира на 6 август от остарялата столица Велико Търново. Тяхното показване ще бъде част от обичайния Международен фестивал “Сцена на вековете ”, който се организира на крепостта Царевец.

На 7 август оркестърът на Шьонбрун гостува във Варна. Концертът е в Летния спектакъл.

Кулминацията на турнето е Щраус галата, която виенският оркестър ще изнесе в София на 8 август. Събитието ще се организира на пл. " Св. Александър Невски " с поддръжката на Софийска община.

Началният час на концертите е 20:30 ч. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и 2-ма солисти ще потопят публиката в музикалния свят на фамилия Щраус. Специално светлинно-визуално шоу ще добави магията под звездите. В антракта сред двете концертни елементи присъстващите ще имат опция да се насладят на чаша Sekt или освежаваща напитка.

При неспособност за осъществяване на събитието, парите на всички, които са закупили билети, ще бъдат възобновени.

Планираните летни концерти в България са в концепцията на второто най-значимо събитие за Виенската филхармония – летния концерт под намерено небе, който се организира в пъстрите градини на забележителния замък Шьонбрун.

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена има международен състав. Сформиран е през 90-те години на предишния век. Замислен като туристическа атракция първоначално, той бързо натрупва известност. През годините прави сполучливи гастроли в Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай, където е посрещнат възторжено от локалната аудитория.

Репертоарът на Оркестъра включва творби на В. А. Моцарт, династията на Щраус и техни съвременници. Верен е на виенския музикален жанр и интерпретирането на композиторите на виенската класика, заради което няма конкуренция в австрийската столица.
Варна, Летен спектакъл - 7 август 2022

Билети:  
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР