Орхидеите са както много красиви, така и много капризни за

...
Орхидеите са както много красиви, така и много капризни за
Коментари Харесай

6 причини, поради които орхидеята не цъфти

Орхидеите са както доста красиви, по този начин и доста капризни за развъждане цветя. Всеки един тип минава през стадиите на напредък, цъфтене и покой по друго време. Освен това орхидеите, които се продават, са отгледани в огромни оранжерии, при по-различни от елементарните за цветето условия, с цел да се форсира растежа им, както и времето за цъфтене, с цел да може в магазините те да са постоянно цъфнали.

Този натоварен способ на развъждане, трансформира естествения метод на развиване на растението, ето за какво то бързо изпада в положение на покой и може да стартира да цъфти още веднъж след несигурно време. Има 6 аргументи, заради които орхидеите не цъфтят. Кои са те?
Как да накараме орхидеята да цъфти по-бързо благодарение на чесън?
Чесънът е потребен освен за ястие, само че и за предварителна защита на разнообразни болести. Той е ефикасен и в битката против вредителите по растени...
Прочети повече
Правилното пресаждане и подобаващата почва са доста значими за положителното развиване и цъфтежа на орхидеите. Те не понасят честата промяна на почвата, което би трябвало да се случва единствено когато тя вреди по някакъв метод на растението. Ако се наложи пресаждане, то би трябвало да се подбере подобаващия субстрат. За земните орхидеи е подобаваща почвена примес със добавени пясък, оборски тор, дървесни въглени, мъх и кори, а за епифитните орхидеи е примес от мъх, кори, дървесни въглени и торф.

Саксиите в които се отглеждат орхидеите би трябвало да са транспарантни и да бъдат колкото се може по-малки, според от размера на растението. Колкото по-малко е пространството, толкоз повече ще цъфтят орхидеите, тъй като прекомерно огромния размер на саксията ги кара да порастват на корени и листа.

Цъфтежът на орхидеите зависи и от метода, по който са отглеждани. Ако купеното от вас растение е отглеждано в интензивни условия, то вкъщи то може да стартира още веднъж да цъфти, след неустановен интервал от време. Но в случай че орхидеята е отглеждана по обичайния за нея метод, като е минала през стадиите на напредък, разцвет и покой, то тя ще съблюдава този ред от развиването си. Важно е да отбележим, че има типове, които са в интервал на покой през зимата и цъфтят пред пролетта, само че има и такива, които през лятото и есента образуват листна маса, а цъфтят през зимата.

Местоположението също е от огромно значение за развъждането на орхидеите. Епифитните типове, се нуждаят от светлина и избират високите места, като етажерки или первазите на прозорците. Това ги приближава до тяхната естествена естествена среда. За да се развиват добре и да цъфтят те би трябвало да се подхранват постоянно, в вярно процентно съответствие сред нужните им детайли, които са азот, калий и фосфор, като калият и фосфорът би трябвало да са преобладаващи в сместа.
За да цъфтят и не измръзват орхидеите през зимата, поливайте ги по този метод
Всеки градинар знае, че растенията се нуждаят от вода, светлина, топлота и въздух. Това са главните неща, за които би трябвало да се погриж...
Прочети повече
За да се развива добре и да цъфти, орхидеята се нуждае от доста светлина, умерена мокрота, подобаваща температура и качествена почва. Така тя ще се развива вярно и ще ви радва с изящните си цветове. 

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР