Орхидеите не са най-лесните за поддържане стайни растения и имат

...
Орхидеите не са най-лесните за поддържане стайни растения и имат
Коментари Харесай

Експерт по градинарство: Всички орхидеи могат да се поливат по този начин

Орхидеите не са най-лесните за поддържане стайни растения и имат славата на такива, които цъфтят един път и след това умират.

Мотовите орхидеи (известни като фаленопсиси) са може би един от най-лесните за развъждане и могат да дадат красиви цветове, в случай че се грижите за тях вярно. Трябва да се уверите, че те се намират в стая, в която температурата се намалява през нощта, защото това може да насърчи растението да цъфти още веднъж и още веднъж.

Собствениците също по този начин би трябвало да внимават както за незадоволителното, по този начин и за несъразмерното поливане на растението, другояче рискуват да го видят по какъв начин изсъхва и в никакъв случай не се възвръща. Въпреки това, един 10-секунден трик ще предотврати това.

Ангела Слейтър, специалист по градинарство в Hayes Garden World, предлага да се изчака, до момента в който дебелите корени придобият сребрист цвят - това значи, че орхидеята ви е жадна. След това потопете цялата саксия с растението в хладка вода за 10 секунди.

" Това е задоволително, с цел да се трансфорат корените още веднъж в зелени, " добавя тя. " Всички орхидеи могат да се поливат по този метод - просто изчакайте, до момента в който леко изсъхнат. "

Слейтър предизвестява да не се налива вода непосредствено в горната част на растението, защото тя може да потече напряко през него. Тя също по този начин споделя, че слагането на саксията в чинийка с вода няма да свърши работа, защото почвата за орхидеи " няма същите качества като елементарната пръст, която може да засмуче водата ". Използването на гореща или студена вода може да докара до потрес за растението, заради което хладката вода е за предпочитане.

Според Express, всеки повторно, когато поливате орхидеята си, би трябвало и да я наторявате. Слейт предлага да употребявате тор за разцвет и да следите за дозата, предложена от производителя.

" Винаги използвайте наторяването единствено за разцвет, не се нуждаете от поддържане за напредък или възобновяване на почвата, " добавя тя, написа " Факти ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР