Организирането на собствена сватба изисква финансово планиране, но участието в

...
Организирането на собствена сватба изисква финансово планиране, но участието в
Коментари Харесай

Според младите сватбите могат да провалят икономическите им цели

Организирането на лична женитба изисква финансово обмисляне, само че присъединяване в сватбата на някой различен също може да включва финансови старания. Скорошно изследване на Prudential откри, че 46% от милениалите и 48% от поколението Z виждат разноските за този вид събития като нещо, което стои сред тях и персоналните им цели, като закупуване на къща или основаване на семейство.

В момента милениалите са на възраст сред 26 и 41 години, възрастов диапазон, в който бракът е постоянно срещан през днешния ден. Анализ на Федералния запас на Съединените щати демонстрира, че пандемията е засегнала това потомство повече от останалите. И макар че високата периодичност на обществените събития може да повлияе на техните сметки, се показва, че може би най-младите не са работили и спестявали толкоз, колкото другите генерации по това време.

Проучването на Prudential демонстрира, че 25% от младежите прибягват до своите фондове за незабавни случаи най-малко един път месечно, а 23% от тях споделят, че парите са им били необходими, за да платят за подарък или да участват на празненство на член на фамилията или на другар.

39% от интервюираните признават, че нямат спестявания за незабавни случаи, а половината споделят, че зависят от фамилни или кредитни карти за финансова поддръжка, в допълнение към обстоятелството, че постоянно остават без средства.

70% от младежите не употребяват бюджет, с цел да ръководят своите спестявания. Брандън Голдщайн, финансов консултант в Prudential, изяснява, че преди да предложи финансов съвет на своите клиенти, той ги моли да изготвят бюджетен лист. Самият той изяснява, че първата стъпка, която би трябвало да се направи по този лист, е да се знае къде отиват парите.

" Въпреки че да седнете да ревизирате какъв брой пари са изхарчени за празненства, събития или пътувания може да бъде непостижимо, належащо е да се изправите пред тези данни, с цел да можете да разберете какви суми би трябвало да бъдат разпределени за прищявки, само че откакто главните потребности са задоволени ", показва Голдщайн. 

Той предлага изброяване на тези събития, които би трябвало да бъдат посетени, с цел да ги адаптирате по-късно към наличния бюджет. Въпреки че намирането на области за поправяне на бюджета ви може да не звучи занимателно, това е огромна стъпка към реализиране на всички финансови цели, които сте си сложили, както краткосрочни, по този начин и дълготрайни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР