Организирането фенове на Берое излязоха с декларация против ръководството на

...
Организирането фенове на Берое излязоха с декларация против ръководството на
Коментари Харесай

Фенове на Берое с декларация срещу БФС, призоваха клуба да подкрепи Бербатов

Организирането почитатели на Берое излязоха с декларация срещу управлението на БФС. Те последваха образеца на последователи на Левски, ЦСКА и пловдивските Ботев и Локомотив.

Запалянковците приканиха шефовете на Берое да поддържат Димитър Бербатов.

Ето какво написаха те:

" Когато вятърът на смяната задуха във подправената коса на един самозабравил се дерибей.

От известно време насам ставаме очевидци на редица парадокси, комични изцепки и извънредно некадърни управнически решения, свързани с обичаната на всички ни игра. Завръщането на една персона, която с такава неописуема наслада всички футболни почитатели изпратиха надалеч от управителните постове на футбола у нас, бе единствено началото на един нов стадий, на едно ново дъно, което всички вярвахме, че не е допустимо да бъде достигнато. Българският футболен почитател несъмнено живее в забавни и вълнуващи времена. Някои по-млади последователи даже не знаят на какво равнище е бил родният футбол преди ерата на индивида с перуката, сливенския необут и компания. Толкова дълго към този момент продължава това копаене все в една и съща посока - надолу. И в случай че наглостта, арогантността, възприятието за безотговорност и безнаказаност у родните футболни управленци са неизчерпаеми, то нашето самообладание от дълго време свърши. На мнение сме, че няма футболен почитател, който да има и капка доверие в настоящия изпълком на футболния съюз. Затова, съгласно нас, те нямат моралното право да извършват своята активност, в случай че въобще можем да приказваме за някаква активност в интерес на футбола. В тази връзка желаеме да заявим следното:

Ние, проведените групи подкрепящи Берое (Стара Загора), настояваме в оптимално къс период актуалният изпълком на БФС да подаде групова оставка и да бъде призован конгрес, без значение дали това ще наруши правилник, който стотици пъти към този момент бе нарушаван. Независимо дали звучи скандално, дали в профил видяно ще наподобява под напън - желаеме на този цирк да бъде комплициран край. Отказваме повече да поносим това безхаберие и тази несръчност, това задкулисие, корупция и схеми в интерес на избрани хора, техните бизнес ползи или тимове. Заставаме твърдо зад към този момент оповестените заявления на редица почитател клубове и сме подготвени на общи протестни дейности, в случай че това се наложи.

Искаме ръководителите на ПФК " Берое " да са наясно с нашата позиция и тя да бъде взета под изключително внимание. Надяваме се нашият клуб да бъде знак на смяната, този път на същинската смяна. Ние поддържаме кандидатурата на Димитър Бербатов и неговия екип, като считаме, че те имат опциите да реализират и невъзможното - да вкарат ред в този безпорядък. Тази кандидатура има всичко нужно, с цел да ръководи почтено, почтено, транспарантно и в името на българския футбол. Не за ползите на един или различен клуб от столицата, или този от Разград. Вярваме, че това е мъчно, само че не и невероятно. Затова призоваваме управлението на нашия обичан клуб да вземе вярното решение и обществено да поддържа кандидатурата на Димитър Бербатов.

Защото когато вятърът на смяната задуха, по-добре да си от вярната страна на барикадата. От другата страна всички са обречени да бъдат отнесени. "
 Душан Перниш се сбогува с Берое и футбола
Душан Перниш се сбогува с Берое и футбола

Става треньор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР