Организацията на Северноатлантическия договор е по-единна от всякога! Декларира преди

...
Организацията на Северноатлантическия договор е по-единна от всякога! Декларира преди
Коментари Харесай

Байдън: Икономическото бъдеще на Китай е много повече свързано със Запада, отколкото с Русия

Организацията на Северноатлантическия контракт е по-единна от всеки път! Декларира доскоро в Брюксел американският президент Джо Байдън и означи, че президентът на Русия Владимир Путин е сбъркал, като е мислел, че това единение няма да се материализира.

Байдън взе участие в срещата на върха на Евросъюза, която последва срещата на върха на НАТО. Той предизвести Русия, че алиансът ще отвърне на възможна приложимост от нейна страна на химически оръжия в Украйна - по какъв начин тъкмо зависи от това по какъв начин тъкмо би работила Русия.

Русия би трябвало да бъде отстранена от Г-20 и вместо нея в срещите на високо ниво на групата да взе участие Украйна, счита американският президент.

" Икономическото бъдеще на Китай е доста повече обвързвано със Запада, в сравнение с с Русия ", съобщи още Байдън. И добави, че не е отправял никакви закани към китайския президент Си Цзинпин за наказания - единствено му е обърнал внимание какъв брой западни компании са напуснали Русия поради дейностите й в Украйна.

Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен от своя страна съобщи, че е " свършило времето, в което енергийните доставки можеха да се употребяват като средство да бъдем изнудвани ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР