Организацията на обединените нации съобщи във вторник, че отпуска 100

...
Организацията на обединените нации съобщи във вторник, че отпуска 100
Коментари Харесай

ООН отделя 100 милиона долара за слабо финансирани хуманитарни кризи

Организацията на обединените народи заяви във вторник, че отпуска 100 милиона $ за подкрепяне на едва финансирани филантропични рецесии в седем страни, в това число Демократична република Конго (ДРК), Судан и Сирия.

Финансирането, извлечено от Централния фонд за реагиране при изключителни обстановки на Организация на обединените нации (CERF) , е измежду най-малките през последните години, защото филантропичните организации се борят да привлекат дарения на фона на вълна от филантропични рецесии.

" Това отразява пониженото финансиране, което CERF получи през 2023 година, което е най-ниското му равнище от 2018 година, и ужасната действителност, че донорското финансиране не съумява да се оправи с възходящите филантропични потребности ", се споделя в изказване на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA), която ръководи незабавният фонд.

Глобалните потребности от помощ доближиха връх от съвсем близо 57 милиарда $ през 2023 г ., защото спорове, в това число, избухнаха по целия свят, съгласно OCHA.

Миналия месец беше декларирано, че несъответствието сред финансови потребности и запаси е достигнало невиждано равнище от 35 милиарда $ в неудовлетворени апели за финансова поддръжка.

В допълнение към ДРК, Судан и Сирия, отпуснатият фонд за изключителни обстановки ще бъде употребен и за финансиране на отговора на рецесията в,, и Хондурас.
 Хуманитарните рецесии по света ще се задълбочат през 2024 година
Хуманитарните рецесии по света ще се задълбочат през 2024 година

До 300 милиона души набъбна броят на нуждаещите се от филантропична помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР