Организацията беше, хайде да не казвам отлична, но много добра.

...
Организацията беше, хайде да не казвам отлична, но много добра.
Коментари Харесай

Директорът на Информационно обслужване не видя особени проблеми при местните избори

Организацията беше, хайде да не споделям отлична, само че доста добра. Нямаше ги цирковете от " Арена Армеец ". Така ръководителят на " Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов разяснява процеса на организация на локалните избори.
Що се отнася до грешката от 100 000 гласоподаватели в София, Константинов съобщи пред Българска национална телевизия, че " първият лист е неверен " (бел. ред. - т.е. този, който е със 100 000 гласоподаватели повече). Обяснение обаче за какво е по този начин, той не даде и препрати към виновния орган. " Няма нищо общо с гласовете и изборния развой ", увери той и добави, че такива неточности разрушават доверието измежду хората.
" Не може да обвините избрани хора, единствено тъй като са дали своят вот по един или различен метод. Купуването и продаването на гласове се потвърждава ", настоя Константинов, поради статистиката от ромските секции в София.
Що се отнася до екзитполовете, шефът на " Информационно обслужване " счита, че доста десни гласоподаватели не са си споделили, че са дали своят вот за Мая Манолова. Досега не е имало подобен случай на разминаване, твърди специалистът. Припомняме, че по екзитполове преди края на изборния ден, които редица медии разгласиха в нарушаване на Изборния кодекс, разликата сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова доближаваше над 10%, в някои случаи и повече, само че най-после тя стана 5%, когато излязоха действителни резултати - редом броене. А какво се случва с медиите, които пускат екзитполове преди края на изборния ден - научете в този материал!
Същевременно Константинов акцентира, че гласоподавателите не са се справили с бюлетината за избор на общински съветници. Невалидните бюлетини за съветници са към 15%, а за кметове – 4%. " За страдание по тези огромни бюлетини хората са писали много работи, в общия случай неприлични ", уточни специалистът, като добави, че има и единствено маркирани преференции, има и напълно празни бюлетини – всевъзможни нарушавания, които вършат гласа недействителен. При общинските съветници, 18% са " наранени " с преференции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР