Организация на млади и образовани българи в чужбина предлага експертна

...
Организация на млади и образовани българи в чужбина предлага експертна
Коментари Харесай

Организация на млади и образовани българи в чужбина предлага експертна помощ на правителството


Организация на млади и образовани българи в чужбина предлага експертна помощ на държавното управление. Това е смисълът от основаването на „ Милениум клуб България “, чийто членове през днешния ден участваха в София на втората си годишна среща, а главната тематика бе „ Краят на прехода - провокации и благоприятни условия пред държавното управление на България ”, съобщи кореспондент на БГНЕС. Сред участниците бе и някогашният президент Росен Плевнелиев, както и депутатът от ГЕРБ Константин Попов.

В клуба са главно млади българи от чужбина и от България- желаеме да създадем мрежа от дейни хора, които да подкрепят развиването на страната ни, показа пред БГНЕС зам.-председателят на новата конструкция Валентин Михов, който работи като финансист в Лондон. В момента активността ни се реализира посредством разнообразни комитети в цяла Европа, даже в целия свят. Имаме наши структури в Ню Йорк, Лондон, София, Париж, Виена, Милано…С нашата менторска стратегия оказваме помощ на студенти и млади експерти да се развиват, имаме и експертен съвет по разнообразни тематики и проблеми, а сега осъществяваме нова стратегия, която се споделя „ Краят на прехода ”, уточни той. Смисълът е да променим риториката в България и да разсъждаваме отвън понятия като комунисти- антикомунисти, да дадем ново начало на полемиките в обществото, акцентира Валентин Михов.

Милениум Клуб България е умствен кръг („ think tank “) на млади българи, родени след 01.01.1981 година, учили или към момента учещи в чужбина. Визията е елементарна: да бъдем патриоти без граници, написа в уеб страницата на организацията. Да реализираме задачите си с воля, твърдоглавие и мисъл, да не забравяме от кое място сме тръгнали. И най-много - да бъдем единни. Да дадем опция на българите в чужбина да вземат участие в развиването на България, даже без да са на нейната територия. Да създадем мост сред българите в чужбина и българската държавна администрация, политика, бизнес, общност и медии. Да работим за основаването на същинска българска диаспора зад граница, която да бъде запас и помощ за родината, е посланието на Милениум клуба.

Аз се занимавам главно с акции, които биха били забавни за българите в чужбина. През последната година напъните ни бяха съсредоточени към подготовката и провеждането на Председателството на страната ни през 2018 година на Съвета на Европейски Съюз, показа пред нас и Цветелина Пенкова, член на УС на „ Милениум клуб ”.

Христо Бошнаков е също част от най-дейния екип на клуба и е създател на сегмента от отчета, който бе показан през днешния ден „ Предизвикателства и благоприятни условия пред държавното управление на България ” - за задграничните вложения в българската стопанска система. Според него спадът на вложенията у нас не е изолирано събитие - подобен спад има и в прилежащите ни страни. Причините за това за много- комплицирана бизнес и правна среда, неприятна инфраструктура, корупция, само че България има капацитет да си върне положителния авторитет от минали години в това направление. В интерес на държавното управление и на частния бранш е освен да се вслушва в тези разбори,но и да прави съответни действия, с цел да отстрани проблемите, счита Бошнаков.

В анализите си младите българи откроиха своята позиция за преимуществата и минусите на здравната система в страната ни, за жилищната политика и районното развиване, за настоящите проблеми на защитата, за блокчейна и криптовалутите и други

Следващата година Милениум клуб България ще даде след конкурс стипендия на младеж от страната,който да продължи своето обучение във Англия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР