Организационният комитет на Олимпийските игри в Токио ще проведе спешно

...
Организационният комитет на Олимпийските игри в Токио ще проведе спешно
Коментари Харесай

Спешна среща на Организационния комитет на Олимпийските игри в Токио

Организационният комитет на Олимпийските игри в Токио ще организира незабавно съвещание в края на седмицата поради общественото неодобрение против ръководителя Йоширо Мори, оповестява телевизия NHK.

Най-вероятно Мори ще бъде подложен на критика за сексисткия език, който употребява предходната седмица, когато съобщи, че директорските срещи с присъединяване на дами лишават повече време от естественото. Тогава той акцентира, че дамите имат навика да се съревновават една против друга във всеки комфортен миг и че времето им за изказ би трябвало да бъде ограничавано.

Няколко дни по-късно Мори се извини и отдръпна коментара си, само че в ерата на обществените мрежи това е прекомерно късно и близо 390 доброволци за Токио 2020 се отдръпнаха, а уредниците получиха повече от 4500 недоволства против ръководителя. В същото време беше проведена и онлайн петиция за оставката на ръководителя на организационния комитет, събрала 140 хиляди подписа.

Към момента няма отдръпнали се спонсори, само че някои се дистанцираха от коментара на Мори, а от застрахователната компания " Нипон " оповестиха, че са разочаровани от случилото се.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР