Организации от Чешката република, Дания, Франция, Гърция, Холандия, Норвегия, Словения

...
Организации от Чешката република, Дания, Франция, Гърция, Холандия, Норвегия, Словения
Коментари Харесай

Чехия, Дания, Франция, Гърция, Холандия, Норвегия, Словения и Испания с жалби срещу META

Организации от Чешката република, Дания, Франция, Гърция, Холандия, Норвегия, Словения и Испания упрекват Meta в нелегално събиране на големи количества потребителски данни, надлежно и подават тъжби до локалните управляващи, заяви Европейската организация на потребителите (BEUC) в декларация.

Според жалбата, американската компания  извършва противозаконна обработка на потребителски данни и употребява своята система „ заплащане или единодушие “ като „ димна завеса “ за нарушавания на поверителността.

Групите настояват, че Meta (META) събира излишно количество информация за своите консуматори - като данни за тяхната полова ориентировка, прочувствено положение или даже тяхната податливост към пристрастяване. Освен това, че практиките на компанията нарушават елементи от закона за поверителността на данните за подписите на Европейския съюз, Общия правилник за отбрана на данните или GDPR.

„ С противозаконните си практики Meta подхранва рекламната система, основана на наблюдаване, която наблюдава потребителите онлайн и събира големи количества персонални данни за да им демонстрира реклами “, се споделя в изказване на BEUC.

Жалбите от четвъртък евентуално ще изложат компанията - от години обект на натоварен регулаторен надзор в Европа - на още повече правни дейности. Миналият май регулаторите на Европейски Съюз глобиха софтуерния колос с рекордните 1,2 милиарда евро за нарушение на разпоредбите на GDPR посредством прекачване на персонални данни на консуматори на Фейсбук към сървъри в Съединените щати.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР