Организации на производители ще засилят пазарния успех на българските селскостопански

...
Организации на производители ще засилят пазарния успех на българските селскостопански
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Трябват ефективни бизнес модели при производството на месо

Организации на производители ще засилят пазарния триумф на българските селскостопански артикули. Това сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на среща в аграрното ведомство с представители на секторите " Овче и козе месо ", " Говеждо и телешко месо ", " Свинско месо " и " Птиче месо ", оповестиха от Министерството на земеделието и храните.

Участниците в срещата бяха осведомени с подготвяните промени в Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027, опциите за обединяване и осъществяването на оперативни стратегии от приети организации на производители. Изтъкнати бяха преимуществата на сдружаването на земеделските производители в групи и организации като метод за повишение на тяхното въздействие по веригата на доставки на храни и увеличение на каузи на създадените артикули, предлагани в комерсиалната мрежа.

Министър Вътев разяснява, че задачата е да се основат ефикасни бизнес модели при производството на месо и преработката му, да се понижат разноските, да се увеличи конкурентоспособността на бранша и това да се отрази на цената на месото за реализация.

В края на предишния месец представители на 35 организации в животновъдния бранш се срещнаха с премиера акад. Николай Денков, министъра на финансите Асен Василев и заместник-министъра на земеделието и храните доцент Деян Стратев в Министерския съвет.

Тогава животновъдите показаха единомислещо мнение, че показаният от служебното държавно управление Стратегически проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 година не регистрира задоволително техните ползи и настояха за неговата преправка. Те показаха подготвеност техни представители да вземат участие в подготовката на нормативните документи, с цел да покачат качеството им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР