Организаторите на олимпийските игри в Париж през 2024 г. предлагат

...
Организаторите на олимпийските игри в Париж през 2024 г. предлагат
Коментари Харесай

Париж 2024 предлага Таити да приеме състезанията в сърфа

Организаторите на олимпийските игри в Париж през 2024 година оферират надпреварите в сърфа да се проведат в Таити. Последната дума за решението ще има Международния олимпийски комитет.

Разстоянието сред столицата на Франция и островната страна в Тихия океан е 15 700 км. Ако предлагането бъде признато, надпреварите ще се проведат в Теахупо, където са едни от най-високите талази в света.

" Приятно сюрпризирани сме. Това е самопризнание за историята ни (в спорта) и ще върне достойнството на Полинезия, откъдето е почнал сърфът ", споделя Лионел Тейхоту, президент на федерацията по сърф в Таити.

Таити е най-големият остров във Френска Полинезия, като часовата разлика с Париж е 10 часа. Теахупо, който приема стартове от Световния тур, е бил предпочетен пред крайбрежните градове в югозападна Франция, оповестява Би Би Си.

Сърфът дружно със скейтборд, спортно катерене и карате ще дебютират в игрите следващата година. В началото на годината уредниците на Париж 2024 предложиха и брейкденсът да влезе в олимпийската стратегия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР