Организаторите на Международния песенен конкурс Евровизия представиха 4 сценария за

...
Организаторите на Международния песенен конкурс Евровизия представиха 4 сценария за
Коментари Харесай

Евровизия 2021 с четири сценария - slava.bg

Организаторите на Международния песенен конкурс Евровизия показаха 4 сюжета за осъществяване на събитието през идната 2021 година. Форматът на състезанието ще зависи от епидемиологичната конюнктура в света, изясняват те на уеб страницата си.

Първият – обичайният вид, допуска осъществяване на музикалното съревнование в зала Ahoy в Ротердам (Нидерландия), където ще участват публиката и журито. В този случай всички участници ще могат да посещават и други прояви в града.

Вторият вид вкарва някои ограничавания: в залата ще се съблюдава обществена отдалеченост, ще бъде орязан броят на интернационалните делегации и представители на медиите. Рестрикциите ще важат и за другите градски мероприятия.

Според третия сюжет участниците в състезанието, които не съумеят да дойдат персонално в Ротердам поради затворени държавни граници в резултат на пандемията от ковид, ще получат опция да се включат отдалечено, въпреки да се намират в родината си.

Четвъртият вид за осъществяване на Евровизия 2021 планува напълно онлайн формат на състезанието, при което ще бъдат анулирани и всички съпътстващи го събития в Ротердам.

През 2020 година Евровизия беше анулирана поради пандемията от COVID-19, а през юни уредниците оповестиха датите за провеждането на състезанието следващата година. Според тях полуфиналите ще се състоят на 18 и 20 май, а финалът е плануван за 22 май.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР