Организаторите на Летните олимпийски игри представиха визуалната идентичност“ за Игрите

...
Организаторите на Летните олимпийски игри представиха визуалната идентичност“ за Игрите
Коментари Харесай

Показаха дизайна на Летните олимпийски игри в Париж 2024

Организаторите на Летните олимпийски игри показаха „ образната еднаквост “ за Игрите през 2024 година, в това число виолетова лекоатлетическа писта и свежа серия от пиктограми за олимпийските спортове.
 БГНЕС
Президентът на организационния комитет Тони Естанге съобщи, че представянето на дизайните е признак в отбраното преброяване за форума, който започва на 26 юли, 2024 година.

„ Това е нов тип за Игрите. Местата ще бъдат в този празничен, щастлив звук “, сподели Естанге, разкривайки палитра от цветове, доминирани от розово, синьо и виолетово, за декориране на олимпийските здания. Той показа и 62-те пиктограми за другите надпревари.
 БГНЕС
Пиктограмите и логотата бяха за първи път въведени на Олимпиадата в Токио през 1964 година като метод за идентифициране на другите олимпийски дисциплини. Ще има 48 спорта на Летните игри в Париж, само че Паралимпийските, които споделят осем от тях, довежда броя до 62.
 БГНЕС
Олимпийски справочник за логота ще бъде основан и разпределен към малките екрани, с цел да ги подкрепи в намирането на тези нови изображения. „ Все още умуваме върху слуховата еднаквост “, добави Естанге, който е троент олимпийски първенец по кану. 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР