Организаторите на конкурса за красота Мис Свят съобщиха, че обмислят

...
Организаторите на конкурса за красота Мис Свят съобщиха, че обмислят
Коментари Харесай

Кашмир може да стане домакин на Мис Свят“

Организаторите на състезанието за хубост " Мис Свят " оповестиха, че обмислят провеждането на състезанието в противоречивата територия на управлявания от Индия Кашмир като част от едномесечна поредност от събития в цяла Индия.


Контролът върху територията с преобладаващо мюсюлманско население е поделен сред Индия и Пакистан, които ръководят обособени елементи от нея, разграничени от контролна линия.

В продължение на десетилетия вследствие на въстание, целящо самостоятелност или обединение с Пакистан, и на военни интервенции за потушаване на това придвижване са починали десетки хиляди цивилни, бойци и бунтовници.

Сега обаче Индия предизвиква туризма в района – място с впечатляващи планински пейзажи, посетен предходната година от повече от един милион индийски жители.

Председателят на организацията " Мис Свят " Джулия Морли съобщи, че Индия ще бъде хазаин на едномесечна поредност от събития за годишния интернационален конкурс за хубост от ноември до декември, като се надява част от програмата да се организира в Кашмир.

" Това е благословено място за туризъм ", съобщи Морли пред кореспонденти по време на визитата си в понеделник в Шринагар, основния град на района.

В по-късно изказване, оповестено през днешния ден, Джамил Саиди, ръководител на индийската компания за образуване на събития PME Entertainment, съобщи, че мястото на осъществяване на финалния конкурс не е несъмнено.

" Мястото на финала следва да бъде конкретизирано и ще бъде оповестено публично на по-късна дата ", съобщи Саиди, като добави, че формалният график на събитията в цяла Индия не е избран.


Организаторите на " Мис Свят " споделят, че състезанието " разпространява хубостта, интелекта и филантропичните старания на дамите ".

Състезателките ще вземат участие в " демонстрации на гении, спортни провокации и благотворителни начинания ", с цел да се подберат участничките преди огромния край през декември, обявиха от организацията.

В предишното състезанието е предизвиквал митинги от страна на критици, които настояват, че той затвърждава представянето на дамите като обекти и способства за развиването на промишленост за хубост, която притиска дамите да наподобяват по избран метод.

През май Индия беше хазаин на туристическа среща на Г-20 в Шринагар при строги ограничения за сигурност, с цел да покаже, че това, което формалните лица назовават " нормалност и мир ", се завръща след всеобщите репресии, последвали анулацията от Ню Делхи на лимитираната автономност на района през 2019 година

Инакомислието е криминализирано, медийните свободи са лимитирани, а публичните митинги - лимитирани, което, съгласно критиците, е фрапантно ограничение на гражданските свободи от страна на индийските управляващи.

Мис Свят 2022 Каролина Белявска съобщи, че е зашеметена от пейзажа на Кашмир.

" Нямам самообладание да посрещна 140 народи, както и всички мои другари и семейство, да ги заведа тук, в Индия, и да им покажа места като Кашмир, като Делхи, Мумбай... имате толкоз доста красиви места ", съобщи полският модел в понеделник. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР