Органите за безопасност на храните в Дания и Финландия съобщиха

...
Органите за безопасност на храните в Дания и Финландия съобщиха
Коментари Харесай

Над 100 деца в Европа са със салмонела - яли шоколадови яйца

Органите за сигурност на храните в Дания и Финландия оповестиха през днешния ден, че италианската компания "Фереро " (Ferrero) е изтеглила избрани партиди шоколадови артикули "Киндер " (Kinder) поради съмнения за връзка сред тях и избухналата зараза от салмонела, съобщи Асошиейтед прес

Те са следващите страни, които започнаха сходна стъпка след Белгия, Франция, Германия, Ирландия, Люксембург, Англия, Швеция и Норвегия, предава

Европейските здравни управляващи оповестиха през вчерашния ден, че проверяват бързо разрастващата се зараза от салмонела при 134 деца, които, както наподобява са консумирали великденските шоколадови яйца, в които нормално има изненада играчка. Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите заяви, че шоколадовите артикули са разпознати като евентуалния път на инфекцията, добавяйки, че най-засегнати са децата главно под 10 години. Първият случай бе засечен през януари във Англия.

Британската организация за хранителни стандарти (FSA) разгласи, че е идентифицирала 63 случая на салмонела, свързани с шоколадови яйца, като множеството от тях са деца под пет години. Салмонелата всекидневно предизвиква признаци, в това число диария, температура и стомашни болки. Повечето хора, които се разболяват, не се нуждаят от медикаменти, само че при тежко протичане на заболяването може да е нужна хоспитализация, приемане на антибиотици или друго лекуване.

Наличието на салмонела в шоколада е от изключително забавно, защото високото наличие на мазнини в шоколада работи като предпазен фактор за бактерията салмонела, когато минава през стомашната киселина, заяви в официално съобщение Датската ветеринарна и хранителна администрация. Наличието на салмонела е от още по-критично значение, когато става дума за шоколадови артикули, предопределени за деца.

Във Финландия органът за сигурност на храните заяви, че "Фереро Скандинавия “ е изтеглил по същата причина избрани шоколадови артикули "Киндер “, които се продават в страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР