Органите на реда започват 24-часови дежурства на прохода Петрохан. Те

...
Органите на реда започват 24-часови дежурства на прохода Петрохан. Те
Коментари Харесай

МВР ще следи денонощно за тирове в прохода Петрохан

Органите на реда стартират 24-часови наряди на прохода " Петрохан ". Те ще наблюдават за тежкотоварни коли, които макар възбраната се пробват да преминат през пътния сектор. В доста случаи това води до произшествия и блокиране на трафика.

От утежняването на метеорологичните условия до момента е имало 14 сигнала за проблеми в пътното придвижване на " Петрохан ". Това заяви началникът на бранш " Пътна полиция " в ОДМВР - Монтана Елвис Иванов, представен от Нова телевизия.

За водачите на камиони, които нарушат възбраната за прекосяване през прохода, санкцията е в размер на 300 лв. и 1 месец отнемане от СУМПС.

Важно е да не се позволява влизането им в прохода, с цел да няма проблеми в пътното придвижване, изясни Иванов. Това е и повода полицията да предприеме превантивни постове, обособени по пътя към " Петрохан ". Мероприятието няма краен период.

Износените гуми също се глобяват - с 50 лв.. Разрешено е да се кара с летни гуми единствено в случай че грайферът им е над 4 мм. В прохода " Петрохан " обаче това е потвърдено невероятно при утежняване на метеорологичните условия. " Почти постоянно закъсват ", уточни Иванов.
 Спирането на тировете през
Спирането на тировете през " Петрохан " възмути превозвачите

Камара на автомобилните превозвачи в България срещу опитите с транспортния бранш
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР