Органите на МВР трябва да излязат с информация или, най-малкото,

...
Органите на МВР трябва да излязат с информация или, най-малкото,
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Убийството повдигна въпроса за кадровите смени по върховете в службите, само резултатите от местния вот могат да свалят кабинета

" Органите на Министерство на вътрешните работи би трябвало да излязат с информация или, най-малкото, с догадка към убийството на Алексей Петров. Предполагам, че партиите, които поддържат държавното управление, за това не желаят да се изричат преди способените органи. Това ликвидиране попада в избран подтекст. През последните няколко месеца имаме редица сходни престъпни вести - убийството на Къро, гибелта на Ангел Христов, прочут като " брат Галев ", атентатът против към този момент някогашния основен прокурор Иван Гешев. Имахме поредност от събития, които ни връщат в едни остарели времена. Най-лошото от тази поредност са посланията към интернационалната общественост и към сътрудниците ни. Това при всички положения е доста тежък имиджов удар върху страната ни, който може да сложи под подозрение цели на държавното управление, като приемането на България в " Шенген ". Във вътрешен проект до момента Кирил Петков е изразил мнение и с поста си във Facebook слага още веднъж въпроса, който беше комплициран на трупчета, за промени по върховете на службите. Единствените фрагменти, които бяха назначени от служебната власт и не бяха заменени, са шефовете на службите. Те бяха назначени не при Гълъб Донев, а още през 2021 година от кабинета на Стефан Янев ". Това съобщи пред БНР социологът Димитър Ганев.

" Прочетох за срещите сред Кирил Петков и Алексей Петров още преди да бъде погубен. Те изглеждаха като софийска клевета и обществена загадка. Това, дали Алексей Петров, или някой различен е бил медиатор сред двете обединения за сформиране на кабинет, тъй като не е бил единственият, е имал решаваща роля, ми е мъчно да преценява. Струва ми се пресилено, че това ликвидиране може да докара до дестабилизация в връзките на партиите, които поддържат държавното управление. Не изключвам неговото въздействие в някакви кръгове, свързани със силовите структури, само че едно държавно управление и настройка стъпват на доста по-стабилни основи и мъчно може да бъде съборена или качена от един човек. Не мисля, че случилото се ще повлияе и на локалните избори, тъй като там имаме 265 разнообразни сюжета. Ако нещо може да провокира трус в ръководещата настройка, то по-скоро ще е в резултат на резултатите от вота през октомври. Аз не планувам рухване на кабинета на локалните избори. Те единствено могат да дадат в допълнение самочувствие на партията победител. Може да се стигне до оставка на кабинета, само че не виждам идващият с какво ще бъде по-различен, тъй като към този миг няма друга опция ", сподели още социологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР