Органи на реда от България, Кипър, Германия, Нидерландия и Украйна,

...
Органи на реда от България, Кипър, Германия, Нидерландия и Украйна,
Коментари Харесай

Европол разби група, занимаваща се с финансови измама, извършвани от България

Органи на реда от България, Кипър, Германия, Нидерландия и Украйна, в съдействие с Европол и Евроюст разбиха интернационална група, занимаваща се с финансови интервенции и търговия с " бинарни варианти ".

Спецоперацията се организира на 6 октомври в София, Киев и Лимасол.

Извършени са 8 претърсвания - 5 в България, 1 в Кипър и 2 в Украйна. В България са разпитани 17 души.  В Кипър е бил задържан значим член на незаконната група, иззети са телефони, електронно съоръжение, банкови сметки и аварийни копия на данни.

Загубите са на стойност 15 милиона евро.

Групата е работила в интервала от май 2019 година до септември 2021 година Примамвали са пгерманските вложители да правят покупко-продажби на обща стойност минимум 15 милиона евро.

Те са рекламирали финансовите услуги онлайн и посредством обществените медии благодарение на разнообразни домейни. Престъпната мрежа е обвързвана с компания, основана в Украйна, която основава създава прът център в България.

Приблизително 100 чиновници на два прът центъра, ситуирани в София, се свързват с „ клиенти “ и популяризират фиктивни финансови услуги в региона на " бинарните варианти ", представяйки се за финансови консултанти. За да подхващат измамата, чиновниците на прът центъра са имали скриптове, съдържащи авансово заложени диалози и основни известия, с цел да убедят клиентите да дадат повече пари.

Повечето от чиновниците не са знаели, че компанията, за която работят, е взела участие в скица за измами. 

Разследването до момента е довело до 246 наказателни производства в 15 немски провинции.
 
Investment fraud gang busted: €15+ million estimated damages. Operational task force at supported
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР