Органът за управление на конкуренцията и пазарите (CMA) във Великобритания

...
Органът за управление на конкуренцията и пазарите (CMA) във Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания подозира облачния бизнес на Microsoft и Amazon в антимонополни практики – тече проверка

Органът за ръководство на конкуренцията и пазарите (CMA) във Англия стартира да изследва облачния бизнес на американските компании Microsoft и Amazon, които преобладават в страната. Разследването беше стартирано след искане от индустриалния регулатор Ofcom, който „ откри редица функционалности в предоставените облачни услуги, затрудняващи клиентите при прекосяването им от един снабдител на услуги към различен и паралелното потребление на услугите на няколко снабдители на облачни услуги “.

В известието на Ofcom се споделя, че облачните снабдители начисляват на клиентите такси за миграция на данните при промяна на доставчиците на услуги и оферират отстъпки на тези, които употребяват една и съща компания, създавайки механически бариери, които пречат на клиентите да се движат свободно сред доставчиците. Регулаторът също „ изрази угриженост по отношение на практиките за лицензиране на програмен продукт на някои облачни снабдители и по-специално на Microsoft “.

„ Сега самостоятелната група от експерти на CMA ще организира следствие, с цел да дефинира дали конкуренцията работи добре на този пазар и, в случай че е належащо, ще дефинира какви дейности би трябвало да бъдат подхванати за справяне с откритите проблеми “ — това сподели основният изпълнителен шеф на CMA Сара Кардел (Sarah Cardell).

Въпреки че в изказването на отдела не се загатва Amazon, данните на Ofcom демонстрират, че Amazon и Microsoft съставляват 70-80% от облачния пазар в Обединеното кралство. Регулаторът изрази особена угриженост по отношение на практиките, употребявани от американските компании заради позицията им на пазара. Настоящото следствие на CMA може да продължи до година и половина и би трябвало да завърши не по-късно от 4 април 2025 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР