Оранжев код за силен вятър е обявен за 12 области

...
Оранжев код за силен вятър е обявен за 12 области
Коментари Харесай

Бурен вятър на много места днес

Оранжев код за мощен вятър е разгласен за 12 области на страната за през днешния ден. Той е в действие за Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Монтана, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Търговище и Шумен.

Предупрежденията са за вятър с пориви от 20 до 25 м/сек., който в обособени региони може да бъде и по-силен. За останалите области е в действие жълт код, в които скоростта напразно е под 20 м/сек.

 

Затоплянето стартира още от 24 декември – Бъдни вечер. През целия ден ще има раздрана облачност, а дневните температури ще бъдат сред 10 и 14 градуса. Сутрешните температури също ще бъдат малко над нулата. Навръх Коледа ще се затопли още малко и в Северна България чакаме температури от порядъка на 15-18 градуса. В останалата част от страната сред 13 и 16 градуса, за София 13. Валежи не се чакат. Между 26 и 30 декември ще бъде още веднъж най-вече слънчево, превалявания не се чакат, даже утринните температури няма да бъдат под нулата или ще се движат към нея. Максималните температури в този интервал още веднъж 8-14 градуса. На 30 и 31 декември температурите едва ще се намалят, само че ще има повече облаци и се чака в последния ден на 2023 година да има и превалявания от дъжд, по високите места подправен със сняг.

Навръх Нова година или в Новогодишната нощ градусите ще са към минус 2 до нулата, превалявания не се чакат към този момент, предава БНР. 

Според редица синоптици месец януари ще бъде с дневни температури над нормите, само че минималните температури ще бъдат под тях. Между 6 и 12 януари, както сред 24 и 30 януари се чака да има малко по-високи температури от нормалните за интервала. А в дните 11-18 и 20-24 януари се чака по-студено време. Между 13 и 25 януари се чака минималните температури да бъдат под нормите за месеца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР