Оранжев код за опасно време с интензивни валежи е в

...
Оранжев код за опасно време с интензивни валежи е в
Коментари Харесай

Оранжев код за опасно време в 15 области на страната, жълт – в 6

Оранжев код за рисково време с интензивни превалявания е в действие през днешния ден за 15 области на страната. Това демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Това са Видин, Монтана, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София област, София град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

Жълт код е разгласен за други 6 области – Плевен, Русе, Търговище, Сливен, Хасково и Кърджали, където също ще вали и прегърми.

След проливините дъждове – остава комплицирана ситуацията в област Враца.

Късно нощес регионалният шеф разгласи отчасти бедствено състояние в общините Враца и Криводол, което остава в действие до понеделник вечерта. Движението по пътя сред двете общини беше възобновено тази нощ след подуване на водата от пътната настилка.

В община Враца най-засегнато от пороите е село Лиляче, където са залети огромна част от къщите и има компрометирана инфраструктура. През цялата нощ екипи на пожарната и общината осигуряваха сигурността на локалните поданици и отводняваха наводнените построики. работата на екипите продължава и през днешния ден. В 9:30 ч. в селото ще се събират доброволци, които ще оказват помощ за разчистването на калните наноси. Ситуацията в Лиляче и прилежащото село Бели извор остава сериозна.

В четири села в община Мездра беше оповестено отчасти бедствено състояние. Това са Люти дол, Ребърково, Крапец и Боденец. В региона се следи равнището на река Искър, което е високо, само че надалеч от сериозните стойности. Подобна е и обстановката с реката на територията на община Роман.

Критично е равнището на река Скът край борованското село Нивянин. То е 334 см, при гранична стойност от 340 см. От няколко часа няма повишаване, заяви за БНР регионалният дежурен по сигурността. Надолу по поречието на Скът към Бяла Слатина и Мизия равнището на реката остава ниско. В центъра на Мизия нощес имаше непроходима улица от наноси от скатни води. Кални наноси са насъбрани и по пътя към ферибот Оряхово.

Остава в действие и оповестеното отчасти бедствено състояние във видинския град Димово, в региона на който бе затворен интернационалният път Е-79.
Днес се чака министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова да посети засегнатите от наводненията общини Берковица и Етрополе.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР