Оралните заболявания при кучетата са проблем, който не бива да

...
Оралните заболявания при кучетата са проблем, който не бива да
Коментари Харесай

Дентални заболявания при кучетата

Оралните болести при кучетата са проблем, който не трябва да се подценяван. Ако не се лекува и не се диагностицира в точния момент, денталното заболяване при кучето може да докара до инфектиране, което може да излезе отвън устната празнина при кучетата, а това е мотив за съществено безпокойствие.

Според изследванията към 80 % от лаещите четириноги страдат от пародонтит. Най-важната причина за всички орални болести са бактериите, които се натрупват по повърхността на зъбите на кучето. Плаката се натрупа доста бързо, единствено няколко часа след измиването на зъбите.

По повърхността на зъба се събира пласт, върху който бактериите, изграждащи естествената микрофлора на устната празнина, и неотстранените останки от храна образуват наслойка. Ако плаката не се в профил, върху нея се отсрочват още пластове. Цялата повърхнина се колонизира от аеробни бактерии, а анаеробните микроорганизми се колонизират още по-дълбоко.

Пародонталното инфектиране както и при хората най-често е разследване от струпване на плака. Натрупването на зъбен камък пък оголва шийките на зъбите и по този метод улеснява проникването на бактерии в тъканите на тялото.

Оралното инфектиране е рисково поради опцията да докара до инфектиране на други органи, най-често бъбреците или сърцето на домашния любим.

Появата на гингивит при кучета може да бъде повлияно от генетична предразположеност, напредналата възраст на кучето и понижения имунитет на организма му. Последният фактор играе значима роля в процеса на размножаване на бактериите. Задължително посещаване при ветеринарен доктор при положение на някои от следните признаци, е наложително:

 Защо устата на кучето мирише

- Устата на кучето мирише

- Зъбен камък при кучето

- Червени или подути венци

- Загуба на апетит

- Раздразнение

Четкането на зъбите всеки ден с кучешка паста за зъби, добре уравновесената диета с задоволително храни за пламенно дъвчене, потреблението на кости и други предмети, които кучето дъвчи и гризе за попречване на натрупването на бактерии, въжените играчки, лакомствата за кучета са все неща, които пазят зъбите на домашния питомец. Редовните профилактични прегледи са норма, която е наложителна и при четириногите ни любимци и понижава риска от кучешки болести.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР