Оптимизмът и благодарността са две от качествата, които улесняват живота.

...
Оптимизмът и благодарността са две от качествата, които улесняват живота.
Коментари Харесай

Оптимизмът е силен инструмент на здравето

Оптимизмът и благодарността са две от качествата, които улесняват живота. Те ни оказват помощ да поддържаме душевния си комфорт и положителното разположение към света.

Душевният комфорт включва спокойствието, положителното разположение към другите и към света като цяло, непрекъснатата тиха наслада, прозрение в хубостта и присъединяване в нейното основаване, признателност за даденостите, контакт с природата, градивен труд, навлизане в истинността на света и проумяването на неговите закони.

Разбира се, положението на физическото тяло е доста значимо, с цел да се изпитва комфорт, само че то не е най-главното. Естествено е човек от време на време да боледува, само че душата му да не изгубва своя комфорт, тъй като индивидът схваща смисъла на заболяването и е сигурен, че ще оздравее. Запазването на оптимизма по време на боледуване е мощен инструмент за реализиране на физическото здраве. Ако човек не е обезверен поради здравословното си положение, душата му е добре. Ако се опасява и е в непрекъсната паника, това пречи на положителния контакт с душата.

Състоянието на нравствен комфорт не е даденост, то изисква старания, съзнателни старания, с цел да се реализира вътрешно успокоение и непрекъснато положително разположение към света без значение от събитията, както и достойнство. Благородството се гради живот след живот.

Благородните хора са спокойни, мъдри и признателни. Те са изпълнени с обич във всеки един миг. Те умишлено поддържат своя нравствен комфорт, тъй като знаят, че това е значимо за душата им – положението на душата е преди всичко.

Лотос бял е твоята душа – Багрина Кларк

Издателство: София

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР