Оптимист съм за увеличаването на пенсиите като краен резултат, но

...
Оптимист съм за увеличаването на пенсиите като краен резултат, но
Коментари Харесай

Гьоков: Не съм оптимист, че увеличаването на пенсиите може да се случи от 1 юли

Оптимист съм за увеличението на пенсиите като краен резултат, само че не съм оптимист, че това може да се случи от 1 юли. Това сподели пред публицисти министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков от кабинета " Петков ". Вчера Народното събрание гласоподава избор на съмнение на държавното управление.

Гьоков взе участие в конференция на тематика „ Устойчиво икономическо възобновяване с по-добра отбрана на правата на работещите: синдикални цели и политики “.

Ако на следващия ден нямаме признат бюджет на Държавното публично обезпечаване, и оповестен - в понеделник, най-късно - във вторник, в Държавен вестник, специалистите от Националния застрахователен институт нямат физическото и техническото време да създадат преизчисляване на пенсиите и да разпределят по пощенски клонове и по банки средствата, с цел да могат пенсионерите да си получат в естествения период увеличените пенсии, уточни министърът. 

Политическото говорене за отговорност към хората, към пенсионерите, няма нищо общо с дейностите в Народното събрание, уточни Гьоков и акцентира, че още веднъж няма кворум, за втори следващ ден. Той изрази вяра, че благоразумието ще надделее.

В предложенията на другите парламентарни групи от новосформираната съпротива също се планува нарастване на пенсиите, сподели министърът. По думите му, българските пенсионери „ може би “ ще го получат, тъй като всичко е в „ сферата на условностите “. Ако държанието в Народното събрание продължи да бъде такова, не виждам по какъв начин ще се случи, разяснява Гьоков.  

Правителството, общественото министерство, Националният застрахователен институт си свършиха съвършено работата с предложенията, които направиха, и моите упования бяха и Народното събрание също да си свърши работата, с цел да могат хората да получат увеличените пенсии, добави министърът. 

В целия свят се усилва неравенството, само че в България стигна невиждани размери. Най-бедните 20 % от българите получават 8,5 пъти по-малко от най-богатите 20 %, разяснява Гьоков. Това няма по какъв начин да бъде търпяно от българското общество и ще има обществени последствия, в случай че ръководещите не вземат ограничения за превъзмогване на неравенството, счита Гьоков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР