Оптимист съм, че очевидно депутатите чуват исканията на хората -

...
Оптимист съм, че очевидно депутатите чуват исканията на хората -
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Оптимист съм, че очевидно депутатите чуват хората

Оптимист съм, че явно депутатите чуват настояванията на хората - по този начин президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров заключи срещите на синдиката с четирите парламентарно показани партии по отношение на протестните акции на чиновници от държавния бранш за нарастване на възнагражденията. В Народното събрание през днешния ден КНСБ се срещна поредно с депутати от " Продължаваме Промяната-Демократична България ", Движение за права и свободи, ГЕРБ-СДС и " Българска социалистическа партия за България ". С тях бяха разисквани опциите за промени на проектобюджета за 2023 година, с които да се изпълнят настояванията на работещите от браншове, които от синдиката смятат за недофинансирани.

Искането цели да покрие инфлацията, сподели Димитров. Получихме единодушие от множеството парламентарни групи за поддръжка на близо 2/3 от тези претенции, над 200 млн. лева по мои калкулации, уточни още той. Предстоят от идната седмица срещи с специалистите на парламентарните групи, с цел да се обсъдят съответните оферти.

На въпрос дали митингите стопират, президентът на КНСБ отговори: Протестите ще продължат според от това по какъв начин вървят диалозите на експертно равнище, съобщи Българска телеграфна агенция.

Три протестни акции пред Народното събрание проведоха в поредни дни от КНСБ. В тях се включиха чиновници и служащи в горското и селското стопанство, в Националния застрахователен институт, Националната организация за приходите, Държавна организация " Архиви ", Изпълнителна организация по горите, културните институти и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР