Оптималното здраве на червата е жизненоважно за храносмилането, усвояването на

...
Оптималното здраве на червата е жизненоважно за храносмилането, усвояването на
Коментари Харесай

Как да подобрите здравето на червата - 5 здравословни напитки

Оптималното здраве на червата е жизненоважно за храносмилането, усвояването на питателните субстанции и мощния имунитет. Опитът да отслабнете и да подобрите здравето на червата включва битка с възпалението, което е основен фактор за храносмилателния дискомфорт. Тук влизат в деяние противовъзпалителните питиета. She Finds пише за това.

Дестини Муди, лекар по медицина, споделя пет противовъзпалителни питиета, които ще ви оказват помощ да " изравните " стомаха си и да балансирате червата.

Зелен чай

Зеленият чай е прочут освен с освежаващия си усет, само че и с евентуалния си принос в битката с наднорменото тегло. Богат на антиоксиданти, изключително на катехини, зеленият чай има противовъзпалителни свойства, които оказват помощ за понижаване на чревното инфектиране и усъвършенстват здравето на храносмилането.

„ Голям мета-анализ демонстрира, че зеленият чай и екстрактът от зелен чай могат да понижат мазнините по корема. Съединение, намерено в зеления чай, наречено EGCG, потвърдено понижава обиколката на талията. Приемането на 500 мг зелен чай на ден за към 3 месеца може да даде осезаеми резултати. Въпреки това може да са нужни спомагателни проучвания ", споделя Муди.



Снимка: Freepik

Зелен фреш

Снабден с витамини, минерали и антиоксиданти от съставки като зеле, спанак, целина и краставица, зеленият фреш поддържа цялостното здраве на храносмилането. Голямото количество фибри в тези съставки предизвиква постоянното изхождане и понижава подуването на корема, като оказва помощ за изглаждане на корема.

„ Пресните зеленчуци дават на тялото ви доза суперхрани, тъй като нормално се вършат с целина, къдраво зеле, манголд, спанак, спирулина, хлорела и мента. Тези храни са богати на антиоксиданти за битка с възпалението “, споделя Муди.

Златно мляко

Основната съставна част в тази напитка е куркума, която съдържа куркумин, прочут със своите противовъзпалителни свойства. Куркуминът може да помогне за облекчение на храносмилателните проблеми и понижаване на чревното инфектиране, насърчавайки здрава храносмилателна система.

Науката е посочила, че куркумата е " мощен антибактериален и антивирусен сътрудник, който може също по този начин да понижи риска от рак заради своите антиоксидантни свойства. Куркуминът, дейната съставна част в куркумата, също се допуска, че укрепва чревната преграда и червата ", споделя Муди.



Снимка: Freepik

Сок от цвекло

Цвеклото е добър източник на фибри, които поддържат постоянното храносмилане и оказват помощ за облекчение на подуването на корема, насърчавайки по-плосък стомах. Освен това сокът от цвекло съдържа нитрати, които усъвършенстват кръвообращението и физическата продуктивност.

Муди споделя: „ Като състезателен диетолог съм доста осведомен с тази напитка заради изгодите, които дава на спортистите. Цвеклото е богато на нитрати, които оказват помощ за отварянето на кръвоносните съдове и усъвършенстват кръвния поток, което е отлично освен за нашето сърце, само че също по този начин оказва помощ за спортните достижения. Цвеклото също съдържа беталаини, които се борят с възпалението. Освен това цвеклото е с доста ниско наличие на калории, тъй че може да помогне за изтъняване на талията ви. "

Кефир

Кефирът е ферментирал млечен артикул, който способства за плосък стомах и поддържа баланс на червата. Тази богата на пробиотици напитка е цялостна с потребни бактерии, които поддържат здрав микробиом на червата.

„ По-мощен източник на пробиотици от киселото мляко, кефирът е ферментирала напитка, обичайно създадена от краве или козе мляко. Резултатът е мека и тръпчива напитка с високо наличие на протеини. Кефирът съдържа и специфичен пробиотик, Lactobacillus kefiri, който може единствено се съдържа в кефира и е открито, че инхибира растежа на нездравословни бактерии като салмонела, което е положително за нашия микробиом “, споделя специалистът.



Снимка: Freepik

Този материал е единствено за осведомителни цели и не съдържа препоръки, които могат да повлияят на вашето здраве. Ако имате проблеми, свържете се със експерт.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР