Оправдаха се предупрежденията за проливни валежи – за последните 15

...
Оправдаха се предупрежденията за проливни валежи – за последните 15
Коментари Харесай

Валежите ще продължат

Оправдаха се предизвестията за проливни превалявания – за последните 15 часа най-вече дъжд падна в местността Рожен в Родопите – към 50 литра на кв. м, в Благоевград – 33, в Кърджали 26.

В южните и източните региони продължава да вали дъжд, само че с нахлуването на по-студен въздух от северозапад на обособени места в Западна България превалява сняг. Там и температурите през днешния ден ще са едвам към 3°-4°, до момента в който в останалите региони, където през по-голямата част от деня ще духа към момента южен вятър, ще се задържи топло за първата половина от декември, с температури до 13-14°.

През идващото денонощие ще остане облачно, в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд и сняг, на изток преваляванията ще са от дъжд. Сутринта ще има и региони с негативни температури, а оптималните за деня ще са от 0° до 5°, малко по-високи морския бряг. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад и по проходите ще има условия за навявания и преспи.

В планините ще продължи да вали сняг. Температурите в курортите ще са от минус 5 до плюс 3 градуса.

Не единствено у нас ще продължи да вали и на следващия ден в по-голямата част от Балканите - в югоизточната половина дъжд, а в северозападната - сняг. Причината – постепенно преносимият средиземноморски циклон, който минава през полуострова.

С превалявания от дъжд и сняг ще бъде в Европейска Русия, където стоплянето продължава.В Западна Украйна ще вали дъжд, който с нахлуването на по-студен въздух ще минава в сняг. Дъжд ще превалява в странитe от Централна Европа.

По-често облачно, с превалявания най-вече от сняг и студено за сезона ще остане времето у нас и през идващите дни. По-значителни количества се чакат през нощта против вторник и във вторник, а в четвъртък ще има снежни виелици и условия за навявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР