Опозицията вижда конфликт и разкол във вчерашната размяна на критични

...
Опозицията вижда конфликт и разкол във вчерашната размяна на критични
Коментари Харесай

Опозицията видя `конфликт и разкол` в отношенията Радев-Петков |

Опозицията вижда " спор и ерес " във вчерашната замяна на сериозни реплики сред президента Румен Радев и премиера Кирил Петков, а ръководещата коалиция поддържа премиера.

" Не е напрежение, а спор сред Радев и Петков. Да ви преведа - “Не ми пипай хората ” му сподели Радев. Петков му отговори “ ", съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков в коридорите на Народното събрание. 

По думите на Биков не е ясно дали ще има нови избори. “В промяната на управлението на Булгаргаз пролича корпоративния интерес, който ние от ГЕРБ от дълго време сме декларирали ", добави Биков.

Вчера президентът насочи към премиера две рецензии - че  и че промяната управлението на " Булгаргаз " припомня на държанието на някогашния постоянен кабинет и по-точно на стила на някогашния министър председател Бойко Борисов. 

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов съобщи, че е " ненужно да се подлага на критика министър председателят Петков по този метод ":

" Дали има напрежение, би трябвало да питате тях, не мога да бъда инструмент за премерване на напрежението. Рано е даваме оценки на премиера във връзка с Северна Македония. Време е да подадем ръка и да поддържаме положителен звук, доста е значимо да намерим излаз от този извънредно комплициран възел и би трябвало да подкрепим Кирил Петков в напъните му.  Винаги имаме време да се мръщим и да тропаме по масата ", сподели той. 

Според Иванов. Той съобщи, че всички би трябвало да са подготвени за възможни избори, само че Демократична България ще работи за устойчиво правителство и това главно зависи от Народното събрание, а не от връзките сред Румен Радев и Кирил Петков.  " Ще има още дълго време ръководство ", съобщи Христо Иванов. 

Лидерът на “Възраждане ” Костадин Костадинов счита, че “Петков се пробва да се разграничи от ментора си Радев посредством Северна Македония ".

Според Момчил Иванов от " ИТН " не може да се приказва за ерес и това е обикновено за едно съдружно ръководство:

" Това са естествени процеси на наслагване, които ще бъдат изчистени. Не мога да взимам страна - това са две разнообразни институции, ние сме законодателен орган. Това, което зависи от нас, го вършим. "

От " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия отхвърлиха да дадат коментар по тематиката. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР