Опозицията в парламента определи днешния празник на лъжата като празник

...
Опозицията в парламента определи днешния празник на лъжата като празник
Коментари Харесай

Цонев се похвали с вратовръзка байдънка, поздрави Петков за професионалния му празник 1 април

Опозицията в Народното събрание дефинира днешния празник на лъжата като празник на премиера Кирил Петков. Той пък се скри от блиц-контрола без основателни аргументи, само че фотоси във Facebook го издадоха, че се разхожда по улиците на София, а не идва в Народното събрание. Това отприщи вълна от рецензии и насмешки по него адрес.

Така блиц-контролът през днешния ден остана единствено с двама вицепремиери - Корнелия Никова и Гроздан Караджов, а за Петков и Асен Василев ръководителят на Народното събрание даде обещание, че ще насрочи особено съвещание.

Темата за лъжата отприщи заместник-председателят на Движение за права и свободи и на ПГ на партията Йордан Цонев, който насочи ексцентричен привет за 1 април - Деня на шегата и лъжата, наблягайки, че блиц контролът се организира наложително в наличието на министър-председателя и всички вицепремиери:

" Разбирам, че може би министър председателят Кирил Петков счита, че през днешния ден е професионалният му празник, тъй като е Денят на шегата и лъжата, и има право да чества, само че щяхме да го отбележим дружно. ".

Дори за през днешния ден си купих връзка " байдънка ", пошегува се Йордан Цонев. И съобщи: " Президентът Байдън носи такива. Но вижте - не излъгах, че ми я е подарил в чест на този празник. ".

Това беше моят привет за 1 април. Но в този момент съществено предлагам блиц контролът да се състои идващия петък, тъй като това е сакат надзор, безапелационен бе националният представител.

" Ние желаеме през днешния ден да вършим блиц надзор, а не процедури. Министър-председателят и заместител министър ръководителите знаят, че в първия ден от месеца в Народното събрание се организира блиц надзор с тях. В обстановка, в която се намират светът, Европа и България, не може да поемат никакви задължения за този ден. Защото най-важният ангажимент на един министър-председател е да се регистрира пред народа посредством на Народното събрание ", разяснява малко по-късно в процедура от парламентарната естрада Цонев.

" Така повелява Конституцията. Не може да приемем, че министър-председателят имал неотложни задължения. Когато ги е нагласял или уговарял тези задължения, е трябвало да знае, че на 1-ви не може да има такива задължения ", съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов също изиска Кирил Петков да пристигна на парламентарния надзор, с цел да отговори за блокираните на транспортен съд край Мариупол българи.

Тома Биков от ГЕРБ разяснява, че не може да разбере каква е тази процедура " блиц надзор на части ".

" Вие ни казвате да изслушаме министър Гроздан Караджов и Корнелия Нинова, а другата седмица по някое време ще се появят Асен Василев и Кирил Петков. Не знам какви са им неотложните задължения, само че ние тук в Народно събрание сме им началници. Кирил Петков се опита да ни сплаши с арест, само че очевидно той се е уплашил от нас - крие се ", разяснява Биков.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия отговори: Стана ясно, че Петков ще отговори на въпросите ви другата седмица. Каква покруса се разиграва, откакто Бойко Борисов, в продължение на 4 години, никой не можеше да го докара за парламентарен надзор. "

Шефът на Народното събрание Никола Минчев даде обещание, че идната седмица ще се организира съвещание, на което отсъстващите през днешния ден да дават отговор на въпроси.

Опозицията обаче не се смири. Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС разгласи от трибуната, че Петков сега се разхожда в София. Доказателството й бяха фотоси, оповестени в „ антикорупционната търсачка гугъл” – намек за това, че ръководещите използваха интернет търсачката, с цел да съберат и показват пред прокуратурата медийни изявления за корупцията в страната. Атанасова настоя парламентарното управление да ревизира дали министър председателят е тръгнал към Народното събрание. „ Ако е тръгнал, ще го посрещнем”, отговори сбито Атанас Атанасов, който водеше съвещанието.

От същите фотоси с незнаен генезис се възползва и Хамид Хамид от Движение за права и свободи и прикани управлението на Народното събрание да се свърже с премиера.

Размахвайки копия от въпросните фотоси, трибуната нападнаха Десислава Атанасова и Николина Ангелкова от ГЕРБ-СДС. " Добре, спрете се с тези фотоси! ", не устоя Атанасов. И даде отмора, която желаеха от опозицията.

След като паузата отмина, Никола Минчев изясни, че министър председателят пътува към границата с Турция.

Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС присмехулно разяснява, че пътуването на Петков към която и да е граница е притеснително.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР