Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ предлага закон, който да забрани използването от

...
Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ предлага закон, който да забрани използването от
Коментари Харесай

Закон за забрана на българските сдружения в РСМ, предлагат от ВМРО-ДПМНЕ

Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ предлага закон, който да забрани потреблението от гражданските сдружения в Републик Северна Македония на имена на спорни персони. Това съобщи заместник-председателят на партията Александър Николовски, оповестява БГНЕС.

Новият закон ще отнася и за към този момент записаните сдружения.

Ако имаме почтено държавното управление нашият закон би трябвало да бъде първа точка от дневния ред на Народното събрание, посочи Николовски пред локалната телевизия " Сител ". По думите му с новия закон няма да може да се употребяват имена като " Цар Борис " или " Цар Фердинанд ". Той упрекна държавното управление в Скопие, че не проверява по какъв метод и кой финансира тези сдружения.

Според ВМРО-ДПМНЕ тези сдружения не са финансират от членовете на сдруженията, нито пък от българското Министерство на външните работи, а от една фондация, където главен финансист е един български олигарх, който участва в медицинския бизнес. Това е главният въпрос за Агенцията за разузнаване, Агенцията за национална сигурност и финансовото разузнаване. Какво вършат тези три институции, запита Николовски?

България след езика и идентичността към този момент отхвърля и македонската черква. България удря в корените на македонското възобновление, какъвто е казусът с Кирил Пейчинович, който е учредител на македонското възобновление, сподели още заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ.

Припомняме, че преди седмица, в Охрид бе открит българския културен клуб " Цар Борис III ". ВМРО-ДПМНЕ провежда митинг против това. Събралите се демонстранти хвърляха камъни и яйца по постройката. Няколко дни по-късно вандал посегна на културния клуб и счупи неговата табелка. Адвокат от РСМ пък даде българското съдружие " Цар Борис III " на съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР