Опозиционната журналистка Ксения Собчак се кандидатира за президент на Русия

...
Опозиционната журналистка Ксения Собчак се кандидатира за президент на Русия
Коментари Харесай

Опозиционна журналистка се кандидатира за президент на Русия

Опозиционната журналистка Ксения Собчак се кандидатира за президент на Русия на изборите през 2018 година

" На 36 години съм и взех решение да се кандидатирам за президент. Искам да върна опцията да се гласоподава " срещу всички ", се споделя в послание на Собчак на особено основан за акцията уебсайт.

" Когато бях на 18 години, Путин стана президент. Децата, които се родиха през онази година, към този момент ще могат да гласоподават. А може да се случи по този начин, че когато синът ми може да гласоподава, в листата на претендентите ще бъдат отново Зюганов, Жириновски и Путин ", споделя Собчак.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков разяснява кандидатурата на Собчак, Той разгласи, че Ксения дава отговор на посочените в съветската конституция условия и може да се кандидатира за президент.

Песков добави, че политическите убеждения на Собчак към момента са незнайни. По думите му тя ще би трябвало да набира политически опит от нулата.

" Политиката тотално се разграничава от публицистиката ", сподели Песков в ефира на телевизия " Дожд ".

Вчера от централната изборна комисия оповестиха, че опозиционерът Алексей Навални няма да може да се кандидатира за президент за изборите през 2018 година, а ще може да направи това едвам през 2028 година, защото е влезнала в действие условната му присъда.

Навални беше наказан на 10 години условно за финансови злоупотреби по делото " Кировлес ", което съгласно него е политически стимулирано.

Опозиционерът обаче е безапелационен, че по закон има право да се кандидатира, защото присъдата му е условна.

Навални стартира и акция с предизборни манифестации, поради което по-рано този месец беше наказан на 20 дни затвор.

СНИМКА: ksenia-sobchak.com
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР