Опитният нападател Мирослав Будинов беше основен футболист на Дунав в

...
Опитният нападател Мирослав Будинов беше основен футболист на Дунав в
Коментари Харесай

Будинов пред БЛИЦ СПОРТ: Изчерпах се за Дунав, още лятото исках да си тръгна

Опитният нападател Мирослав Будинов беше главен футболист на Дунав в последните три години. От русенския клуб през вчерашния ден оповестиха за раздялата с 31-годишния голмайстор, който даде изявление за БЛИЦ СПОРТ:

- Защо се раздели с Дунав?
- Решението не беше елементарно. Още през лятото желаех да си потегли. Тогава обаче президентът доктор Симеон Симеонов и изпълнителният шеф Ивайло Петков ме навиха да остана, освен поради присъединяване в Лига Европа. Целта беше да запазим тима и да продължим с положителното показване във вътрешния шампионат. Отдавна бях решил да си потегли, всяко начало има своя край. Надявам се раздялата с Дунав да е за положително - както за мен, по този начин и за Дунав.

- Звучиш, като че ли не си имал предпочитание да играеш за клуба, макар че си голмайстор и имаш 6 попадения този сезон в Първа лига?
- Истината е, че чисто футболно се изчерпах в Дунав. Вече нямах тази упоритост както преди. Иначе всичко беше съвършено - отношението ми с президента, с изпълнителния шеф, с досегашния треньор Веселин Великов, както и с сегашния Малин Орачев. Всички са се държали доста добре с мен, разделихме се като другари, признателен съм им.

- Подминаваш почитателите обаче, за какво не казваш нищо за тях?
- Нямам проблем с почитателите на Дунав. Може да съм имал пререкания с някои хора, които обаче не назовавам почитатели. Привържениците на тима постоянно са били зад Дунав, подкрепяли са ни и са ни окуражавали, даже и когато сме губили мачове. И до момента в който домакинствахме в Разград бяха компактно зад тима. Да подчертая, че приказвам за същинските почитатели, а не хората, които идваха единствено, с цел да ни оплюват. Но това е обикновено. Не се дразня на никого. Не си потеглих от Дунав поради почитателите. Благодарен съм на тези, които са зад тима и постоянно го поддържат. Няма да кажа неприятно за никого. Тръгнах си, това е. Просто пристигна време за смяна.



- В Септември (София) ли продължаваш?
- Все още не е ясно. За момента всичко е спекулации - както за Септември, по този начин и за Берое. Не отхвърлям, че има интерес и запитвания, само че все още с никой клуб не съм се схванал. Преговарям с няколко тима, само че още нищо съответно. В Берое ме желаеха лятото, в този момент не са ме търсили.

- Как виждаш бъдещето на Дунав? Ти и Христофор Хубчев си тръгнахте, а се чака същото да сторят и други от съотборниците ви. Едва ли не се заприказва за разпад на тима.
- Не бива да се приказва за раздробяване на Дунав. Няма такова нещо. Президентът на Дунав прави всичко за клуба. Смятам, че нещата вървят към усъвършенстване, а не към раздробяване. Дунав има доста положителни футболисти. Мястото на тима не е на предпоследната позиция в класирането. Предполагам, че в този момент ще бъдат привлечени нови футболисти и напролет ще е друго. Силно се надявам и имам вяра, че Дунав ще се избави от изпадане. Мястото на клуба е в елита.

- Какво промени Малин Орачев, откакто размени Веселин Великов?
- Нужно му е време, с цел да работи умерено и да развие концепциите си. Желая триумф на всички в Дунав.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР