Опитите за постигане на растеж чрез макретинга в социалните медии

...
Опитите за постигане на растеж чрез макретинга в социалните медии
Коментари Харесай

Този вечен триъгълник

Опитите за реализиране на напредък посредством макретинга в обществените медии е все по-трудна задача. Всъщност Фейсбук регулярно „ изхвърля “ рекламодатели от погледа на потребителите. За да попаднат още веднъж в полезрението на потребителя, фирмите би трябвало да се актуализират непрекъснато.

Въпреки изменящия се маркетинг пейзаж, има нещо, което евентуално постоянно ще си остане същото.

Маркетинг триъгълникът: „ Правилните пазари получават вярното обръщение посредством верните медии. “

Излъчването на едно обръщение до милиони посредством обществените медии носи малко резултати за множеството бизнеси. Компании като GoPro и Red Bull са страхотни образци за марки, употребяващи вирусните видеа и обществените медии, с цел да се повдигнат на пазара. Но вашият бизнес евентуално не е непосредствен до тяхната промишленост. Трябва да сте доста деликатни и да анализирате и подражавате на бизнес, който има доста общо с вашия личен.

В тази връзка вижте и няколко потребни обстоятелства от изследване на 33Across.com, платформа за шерване в обществените медии:
Потребителите споделят най-вече публикации, вести и наличие, обвързвано с просвета, само че единствено 9% от получателите кликат върху споделените линкове по тези темиНавременните вести и политическите материали са по-слабо публикувани, само че честотата на кликове при тях е надлежно 86 и 77 процентаСвързани с бизнес са единствено 4% от споделянията, като кликовете върху такива линкове са 24%Здравни тематики: 3% споделяния, 15% кликовеЗнаменитости и забавление: 2% споделяния, 40% кликовеРевюта на артикули и компании: 1% споделяния, 4% кликовеФинанси: 1% споделяния, 11% кликове
Съоснователя на 33Across.com, Грег Левит, изяснява огромното противоречие сред споделянията и кликовете с така наречен „ его шерване “. Това значи, че изпращачите на наличие имат вяра, че с това свое деяние показват разсъдък, осведоменост и така нататък, без значение дали считат, че получателите ще дефинират това наличие като забавно или не. Общата междинна стойност на шерване е 3%, а на кликане от страна на получателите – 24%.

Това значи единствено две неща: Първо, работете със мощно таргетиран лист от водачи и авторитетни хора, с цел да предизвикате по-силен интерес, тъй че да се споделя наличието ви. В противоположен случай, би трябвало да изпратите това наличие на голям размер от хора, с цел да постигнете мечтаните резултати – в случай че разполагате с задоволително контакти на консуматори, това също е вероятен вид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР